Týden hokeje v Chocni

Týden hokeje v Chocni

Dne 20. 1. 2020 se na zimním stadionu v Chocni uskutečnila v rámci celorepublikového Týdne hokeje již posedmé akce pod záštitou Českého hokeje „Pojď hrát hokej“. Tentokráte se zúčastnilo celkem 13 dětí, z toho jich bylo 11 zaregistrováno.

Banner

Akce byla zahájena v 17 hodin prezentací zúčastněných. Rodičům byl představen hokejový klub HC Spartak Choceň, organizace mládežnických kategorií v klubu a hokej jako pro rodiče finančně nenáročný a pro děti bezpečný sport. Dále měli rodiče možnost se seznámit s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu.

Pak již následoval přesun do společné šatny, kde se děti připravily na své první „hokejové krůčky“. V jedné třetině ledové plochy se zkušení trenéři věnovali zúčastněným ratolestem, kde s nimi vyzkoušeli a seznámili je se základními pravidly pohybu po ledě a ukázali dětem základní bruslařské dovednosti, jako jsou vstávání a postoj. Děti si zahrály zábavné hry na babu a na mrazíka a vyzkoušely si zvedání míčků z ledu, jejich hod na branku a házení míčů na koš. V prostřední třetině proběhla ukázka dovedností dětí, které se zúčastnily zářijové akce, a účastníků kurzu bruslení, aby si rodiče udělali představu, jaký děti dělají pokrok během čtyř měsíců. V poslední třetině probíhal ukázkový trénink nejmladší kategorie – 1. třídy ročníků 2013.

Celá akce byla ukončena v 18:30 hodin společným fotografováním. Z příslibu dětí a jejich rodičů můžeme očekávat, že ze zúčastněných přibude v našem klubu nějaký další malý hokejista.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Chocni najdete zde.

Citáty

phporczD6
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Malý hokejista bude rád chodit na trénink pouze v případě, že to bude absolutní zábava – a tak to bylo u mě.“