Týden hokeje v Prostějově

Týden hokeje v Prostějově

K dalším téměř 150 klubům z Čech, Moravy a Slezska se ve čtvrtek 20. září přidal SK Prostějov 1913. I na jeho stadionu proběhla akce v rámci Týdne hokeje, kterou uspořádal ve spolupráci s Českým hokejem. Více než dvě desítky malých dětí si tak mohly vyzkoušet, jak se při zápasu či při tréninku cítí hokejista.

Banner

Kdo z předškoláků a školáků se svými rodiči přišel, rozhodně nelitoval. Z prostějovského zimáku si kromě nevšedního zážitku odnesl i stylový dárek v podobě repliky reprezentačního dresu. Ten měli všichni účastníci Týdne hokeje během pobytu na ledové ploše na sobě, trenéři eskáčka jich přivítali celkem 23.

Děti se od hokejových radovánek nenechaly odradit ani teplým počasím, které venku během čtvrtečního odpoledne a podvečera panovalo. „Lednový termín je nicméně pro tuto akci daleko lepší. Je zima a všichni se už věnují zimním sportům, ne ničemu jinému jako na konci léta,“ nezastíral trenér prostějovské přípravky a jeden z hlavních organizátorů Martin Kužílek. Se zájmem z řad dospělých, a především jejich ratolestí, byl ale nadmíru spokojený.

Týden hokeje odstartoval na populárním sportovišti krátce před 16. hodinou. To se rozběhla registrace, kterou prošel každý, kdo si chtěl mezi mantinely pořádně zadovádět. Všechny děti pak zamířily do šaten, převlékání do výstroje je tam ale nečekalo. Ještě předtím si na suchu vyzkoušely svou první střelbu na branku, případně s hokejkou a tenisovým míčkem úspěšně zdolávaly slalomovou dráhu.

„Kluci, kteří tyto aktivity venku nachystali, odvedli fantastickou práci. Patří jim za to velký dík,“ chválil Kužílek. Dvacet minut před pátou se kluci a holky začali chystat na pobyt mezi mantinely. Přímo na led vyrazili na pokyn moderátora akce Petra Ejema. Vidět tak stejně jako jejich maminky a tatínci mohli modelový trénink nejmenších prostějovských hráčů, a to pod vedením trenérů Jaroslava Becka a Otakara Kováře. Vojtěch Němec zase předváděl, jak pracuje s brankáři. Posléze došlo i na utkání minihokeje.

Malí nadšenci se však věnovali zejména svému vlastnímu programu. Zkušení koučové jim pomáhali s prvními hokejovými krůčky. Jejich zážitek navíc ještě umocnila prohlídla kabiny prostějovského A-mužstva s moderním zázemím.

„Osobně jsem pak rodičům ještě vysvětloval, jak to u nás funguje. Že přípravku máme zdarma, děti dostanou zapůjčenou výstroj a mohou se těšit na kvalitní a zábavné tréninky,“ komentoval Martin Kužílek. Podle jeho slov byli rodiče malých dětí spokojení. Zároveň věří, že klubu teď přibude řada nových členů. Ti každopádně přicházejí i průběžně přes celou sezonu.

„Celá akce se povedla na jedničku. Všichni pro děti udělali maximum a já jim za to moc děkuji. Zapomenout nesmím ani na tři slavné osobnosti prostějovského hokeje, bývalé reprezentanty Radka Procházku, Pavla Kumstáta a Marka Černoška. Ti na stadionu také nechyběli,“ podotkl Kužílek.

Prostějované zorganizovali Týden hokeje, součást projektu Pojď hrát hokej, podruhé za sebou. Premiéru si odbyli letos v lednu, kdy si také vedli výborně.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Prostějově najdete zde.

Citáty

phpAc724u
Dominik Hašek

olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

Doplňkové sporty jsou výborná věc. Dělejte klidně dva tři sporty naráz a pak se rozhodněte pro jeden.