Týden hokeje v Hronově

Týden hokeje v Hronově

Ve čtvrtek dne 24. ledna 2019 se od 16:00 hodin na zimním stadionu Wikov aréna v Hronově v rámci náborové akce Týden hokeje uskutečnila již tradiční sportovní akce pod názvem „Pojď hrát hokej“, která se koná ve spolupráci a podporou Českého svazu ledního hokeje.

Banner

Do místní Wikov arény dorazilo celkem 20 dětí (toho 7 úplných nováčků), které si přišly užít první hokejové krůčky na ledě. Po krátkém představení akce, potřebným vyplnění zápisu do projektu a po obdržení nových reprezentačních dresů Český hokej z podpory Českého hokeje, již nebránilo nic tomu vyrazit na led.
 
Děti ve věku 3 až 9 let se seznámily se základy bruslení, vstávání z ledu a došlo i na oblíbenou hru „Na honěnou“ a další. Místní hráči přípravky, kteří se v minulosti akce také aktivně zúčastnili, předvedli své dovednosti, které se již naučili a zahráli si minihokej. 

Na závěr akce byl rodičům a dětem blíže představen klub HC Wikov Hronov a byla jim provedena ukázka potřebné dětské hokejové výzbroje a možnosti získat tuto výstroj a výzbroj, jak od klubu HC Wikov, tak i v rámci podpory od Českého hokeje.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Hronově najdete zde.

Citáty

php8Y2Or2
Mats Sundin

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa

„Nejdůležitější je mít radost. Hrát si nehledě na věk. Nebojte se snít. Nebuďte jednostranní. Žijte v přítomnosti. Elitářství až od 17 let.“