Týden hokeje ve Strakonicích

Týden hokeje ve Strakonicích

V hokejovém klubu HC Strakonice se akce Týden hokeje uskutečnila ve čtvrtek dne 28. 1. 2018 od 16.00 hodin.

Banner

Příjemným překvapením bylo, že se dostavilo 35 dětí, často s více než jedním rodinným příslušníkem. Všichni byli zaregistrováni. Kromě programu předepsaného v manuálu byl připraven doprovodný program v podobě hokejové střelnice, kde byla možnost zapůjčení hokejek a střílelo se zde na menší i větší branky tenisovými míčky.

S držením hole a technikou střelby zde pomáhali kromě trenéra i členové družstev mladšího dorostu a starších žáků a všichni si užili hodně legrace. Vybraní dorostenci a žáci měli na starost i další část programu, ukázku hokejové výstroje menších i větších velikostí s vysvětlením, k čemu která součást výstroje slouží.

Zájem dětí byl tak velký, že nechtěly opustit led

Tito pomocníci rovněž prováděli zájemce po zimním stadionu. O účastníky se staralo kromě již uvedených 9 mladších dorostenců a starších žáků ještě 10 trenérů a 7 dalších členů klubu. Program na ledě, který spočíval jak v ukázce minihokeje a tréninku, tak především ve zkoušení prvních krůčků a „ochutnávání“ ledu formou hry s míčky, plyšáky a hrazdičkami za asistence trenérů a dalších pomocníků, trval až do 18.00, a i tak se návštěvníkům nechtělo odejít.

Pořadatelé potěšilo, že celý program probíhal v pozitivním duchu a přátelské atmosféře a že více než polovina účastníků vyjádřila přání zúčastnit se dalších aktivit klubu, a to zejména začít docházet na tréninky. Všichni registrovaní obdrželi též informaci o časech tréninků a mohli se osobně seznámit s trenéry. Kolem 15 dětí si již na místě domluvilo prostřednictvím rodičů docházku přímo s příslušnými trenéry.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Strakonicích najdete zde.

Citáty

phpdUpOGd
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Pokud náhodou zaškobrtneš a spadneš na zpátky na zem, nezalekni se toho. Jen se ujisti, že se dokážeš znovu postavit."