Kluby zapojené do projektu Pojď hrát hokej dostaly vstupenky na České hokejové hry

Kluby zapojené do projektu Pojď hrát hokej dostaly vstupenky na České hokejové hry

Od 4. do 7. května 2023 se v Brně uskutečnily České hokejové hry a kluby z Jihomoravského kraje zapojené do projektu Pojď hrát hokej byly u toho! Na sobotní a nedělní zápasy se díky tomu přišlo podívat 130 malých hokejistů a hokejistek, kteří mohli naživo sledovat jak se hvězdy světového hokeje připravují na mistrovství světa.

Banner

Český hokej zajistil klubům vstupenky na sobotní zápas Švýcarska s Finskem a nedělní severské derby Švédska s Finy. O lístky projevilo zájem následujících šest klubů - HC Orli Znojmo-mládež, HCM Warriors Brno, HC Mystery Kuřim z.s., HC Blansko, SKMB Boskovice z.s. a HC Zastávka u Brna.

Na sobotní utkání dorazilo celkem 50 dětí s doprovodem a ti společně viděli těsné vítězství švýcarského celku nad Finy v poměru 2:1. V neděli byla návštěva ještě vyšší, celkem 80 zájemců vidělo napínavé severské derby, ve kterém se z výhry 4:3 po prodloužení nakonec radovali Švédové.

Citáty

phpAdBI4A
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Táta vždy říkal: „Měj velké cíle. Představuj si, jak hraješ za Frölundu. Představ si, jak hraješ za Švédsko. Představ si, jak si oblékáš ten dres.“