Týden hokeje v Žamberku

Týden hokeje v Žamberku

Nedělní dopoledne 28. 1. 2018 patřilo na zimním stadionu v Žamberku náborové akci malých hokejistů v rámci akce ČSLH Týden hokeje. SK Žamberk, z. s. tuto akci pořádal již potřetí. Tentokrát se náborové akce zúčastnilo 18 dětí.

Banner

V rámci registrace byli rodiče s dětmi přivítáni, seznámeni s akcí a programem. Děti byly obdarovány drobnými dárky s hokejovou tématikou, nejzajímavějším byl reprezentační dres, na který bylo dětem napsáno jejich jméno. Nejen na ledové ploše bylo pro děti připraveno mnoho zábavy.

V jedné ze šaten zimního stadionu byli rodiče seznámeni prostřednictvím prezentace s hokejovým oddílem SK Divočáci Žamberk, s četností tréninků, s nutnou hokejovou výzbrojí a s dalšími důležitými informacemi v souvislosti s ledním hokejem.

Mezitím si děti vyzkoušely v rámci tzv. suché přípravy střelbu na branku s tenisákem. Dalším „suchým“ stanovištěm byla slalomová dráha. Následně pomohl realizační tým dětem s oblékáním nutné výzbroje, aby mohly vyrazit na ledovou plochu a vyzkoušet si bruslení a lední hokej v praxi.

Hry, úkoly a hlavně zábava

Na ledové ploše se děti rozdělily do družstev. Na kluzišti byly pro děti připraveny čtyři stanoviště, kde si za asistence šesti licencovaných trenérů vyzkoušely své bruslařské dovednosti. Na jednom ze stanovišť si děti mohly přímo zkusit minihokej se střelbou na malé branky, na dalším stanovišti byly pro děti připraveny kužely s malými pneumatikami a míčky, se kterými za pomocí trenéra plnily různé úkoly.

Dalšímu stanovišti vládl brankař, jeden ze stávajících „Divočáků“, kterého se ho malí účastníci pokoušeli překonat, poslední stanoviště bylo ve stylu hry „mrazík“. Celá akce byla z ampliónu doprovázena dětskými písničkami, mezi kterými nechyběla ani hokejová hymna skupiny Děda Mládek Illegal Band.

Pro rodiče i děti připravila nakonec „žamberecká přípravka“ ukázku tréninku a modelového utkání v minihokeji. Toto hokejové nedělní dopoledne bylo ukončeno pořízením společné fotografie všech zúčastněných malých hokejistů. I když akci nedoprovázelo sluníčko, ale jemné mokré kapky, z usměvavých tváří dětí bylo vidět, že jim počasí vůbec nevadí.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Žamberku najdete zde.

Citáty

phpN55Dga
Martin Ručinský

olympijský vítěz z Nagana

„Dnes je nejdůležitější bruslení, protože hokej se neuvěřitelně zrychlil. Na dovednostních disciplínách jako je střelba nebo technika hole se dá pracovat."