Týden hokeje v Rožnově pod Radhoštěm

Týden hokeje v Rožnově pod Radhoštěm

Za krásného podzimního dne se ve čtvrtek 24. 11. 2022 uskutečnila na zimním stadionu v Rožnově pod Radhoštěm sportovní akce s názvem Týden hokeje. Tuto skvělou příležitost vyzkoušet si, jaké by to bylo být hokejistou, si nenechalo ujít 14 dětí, z toho 1 dítě, které již bylo registrováno na předchozích akcích.

Banner

Pro děti byl připraven bohatý doprovodný program na ledě i mimo něj, kde si na několika stanovištích vyzkoušely honičku s trenérem ve vytyčeném prostoru, kotouly a válení sudů na žíněnce, házení na koš a střelbu tenisákem na branku.

Rodiče mezitím zhlédli zajímavou video prezentaci, ve které jim byl představen lední hokej. Byli také seznámeni s aktivitami, které pořádáme pro děti v klubu, např. soustředění ve Švédsku, přátelská utkání proti zahraničním týmům a podobně. Dále měli možnost prohlédnout si součásti výstroje, které děti při hokeji využívají. Na závěr prezentace byly rodičům zodpovězeny všechny jejich otázky.

Děti poté navštívily šatny nejmenších hokejistů, kde si prohlédly a vyzkoušely hokejovou výzbroj a výstroj a za pomoci organizátorů se převlékly a šly na led.

Během programu byl na ledové ploše prezentován trénink kategorie 2. a 3. třídy pod vedením hlavního trenéra Martina Koryčanského.

Na ledové ploše bylo pro děti připraveno několik stanovišť. Začátek programu byl věnován abecedě a základům bruslení. Poté měly děti možnost vyzkoušet si různá stanoviště, a to například sbírání a vybíjení trenéra pěnovými balóny, střelba na bránu, házení do basketbalového koše, honička s pěnovým obuškem, sbírání tenisáků a závody v tlačení kuželek. Na všech stanovištích si děti za pomoci asistentů a trenérů ověřily a zdokonalovaly své bruslařské umění a dovednosti.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Rožnově pod Radhoštěm najdete zde.

Citáty

php6cbzQI
Jakub Voráček

mistr světa 2010

„Na tréninky se těším. Je během nich sranda a pořád jste v dobré partě kluků."