Týden hokeje v Moravské Třebové

Týden hokeje v Moravské Třebové

Dne 24. 9. 2019 proběhla v REHAU ARENĚ v Moravské Třebové celorepubliková akce "Týden hokeje" organizovaná Českým hokejem. Součástí projektu je akce "Pojď hrát hokej". Tato akce obsahuje účast dětí od 4 do 8 let a jejich seznámení s hokejovým prostředím.

Banner

Na zimní stadion přišlo 48 dětí. Nově příchozí se nejdříve zaregistrovali. Po vyplnění přihlášky do projektu obdrželi reprezentační dres, na který si mohli hned napsat svoje jméno. Dále děti dostaly drobné dárky v podobě náramku a samolepek.

Po registraci následovala prohlídka prostor stadionu. Potom se děti shromáždily v šatně, kde se s pomocí trenérů a rodičů připravily na první kontakt s ledem. Před vstupem na led si na chodbě vyzkoušely sed, leh, klek a vstávání. Pak už se vydaly na první setkání s ledovou plochou.

Za pomoci pěti trenérů proběhla tréninková jednotka v podobě plazení, lezení po čtyřech, pokusů o stání, vyhazování míčků a kuželíků. Po zakončení tréninku se všichni společně vyfotili. Současně probíhal v druhé třetině trénink dětí, které se akce zúčastnily v loňském roce.

Nově se zaregistrovalo 30 dětí, se kterými se můžeme těšit na další spolupráci.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Moravské Třebové najdete zde.

Citáty

phpl0UY4f
Dominik Hašek

Brankář s vysokoškolským titulem

Pokud hráč nemá šanci hrát nejvyšší ligu, ale chce zůstat u dobrého hokeje a tu možnost dostane na univerzitě, tak je to skvělá věc a já tuhle myšlenku univerzitní ligy jedině podporuju.