Týden hokeje u kladenských Rytířů

Týden hokeje u kladenských Rytířů

Podruhé v letošní sezoně hostili Rytíři Kladno akci Pojď hrát hokej. „Velmi nás těší zájem dětí o sport a zejména o lední hokej. Jsme velmi příjemně překvapeni, že na tuto akci dorazilo 64 nových dětí a asi dvacet těch, kteří navštěvují naši školičku bruslení. Na všech bylo vidět, že si to odpoledne s námi užili, a to je ta nejhezčí odměna,“ těšilo Jaromíra Jágra, majitele Rytířů a zároveň oporu extraligového mužstva, jenž byl jedním z hráčů, kteří dětem předávali cenné rady.

Banner

Rytířům na akci velmi záleželo a fakt, že přišel téměř dvojnásobný počet dětí, než tomu bylo v září (tehdy 38 nových účastníků), není náhodou. „Po Kladně jsme rozlepovali plakáty a sami jsme se aktivně účastnili náborů ve čtyřech školkách na Kladně. Během domácích extraligových zápasů jsme rozdávali letáčky s pozvánkou na akci a na kostce pouštěli upoutávku k Pojď hrát hokej. Jsme rádi, že naše snaha byla vidět a odráží se na tom skvělém počtu nově registrovaných dětí,“ uvedl šéftrenér kladenské mládeže a bývalý kladenský kapitán Josef Zajíc starší.

O tradiční náborovou akci měla znovu zájem i celorepubliková média. Aby také ne. Dětem se totiž na jednotlivých stanovištích věnovaly hvězdy extraligy. Vedle Jaromíra Jágra se na ledě proháněl gólman Denis Godla, obránce Michal Barinka, dvojice kladenských odchovanců Machač/Redlich a také útočník německého Regensburgu Richard Diviš. Mezi dětmi, které dorazily poprvé na organizovanou hokejovou akci, byl také syn Milana Hniličky, jehož právě bývalý vynikající brankář doprovázel.

Hlavní je, aby děti hokej bavil, a aby u něj zůstaly i po akci Pojď hrát hokej. „To hodně záleží na rodičích, aby nám věřili a důvěřovali. Musí vidět, že to, co s jejich dětmi děláme, má nějaký smysl a ty dětí to baví. Dali jsme si se všemi trenéry tady na Kladně za cíl posunout mládež úplně na jinou úroveň, než byla doteď. Věřím, že do pěti deseti let budeme nejlepší v České republice,“ řekl Jaromír Jágr.

Na akci se tradičně podílela spousta lidí, kterým patří velký dík. „Chceme moc poděkovat rodičům za perfektní spolupráci a společnosti Kaufland za to, že nám na akci dodala spoustu potravin. Jogurty a hromadu ovoce. Jablka, hrušky, banány nebo mandarinky,“ dodala na závěr jedna z hlavních organizátorek a koordinátorka kladenské mládeže Petra Kvasilová.

Akce Týden hokeje (Pojď hrát hokej):

Týden hokeje je série sportovních akcí pro děti ve věku 4 – 8 let a jejich rodiče, kterým se naskytne unikátní příležitost seznámit se s hokejovým prostředím. Pro děti je připraven zábavný program na ledě i mimo něj, rodiče zde získají podrobné informace o tom, co obnáší mít doma malého hokejistu a jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje na Kladně najdete zde.

 

Citáty

phpva6Ja0
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nenechte se odradit! Je jedno, kolik gólů dostanete. Ten pocit, kdy uděláte dobrý zákrok, za to stojí.“