Týden hokeje v Českém Těšíně

Týden hokeje v Českém Těšíně

Předposlední zářijovou neděli se na zimním stadionu v Českém Těšíně uskutečnil již čtvrtý ročník náborové akce Pojď hrát hokej. Z důvodu poruchy chladícího zařízení se akce nemohla uskutečnit na ledové ploše a snad i proto si na zimní stadion našlo cestu pouze sedm zájemců o lední hokej. O to více se jim ale mohli naši trenéři a pomocníci z řad juniorů a dorostenců věnovat.

Banner

Pro děti byl nachystán náhradní program na suchu. Po registraci se děti společně s rodiči přesunuli do tělocvičny, kde na ně čekala fitness trenérka, která jim ukázala, jak se hokejista protahuje před tréninkem a formou hry je provedla rozcvičkou hokejisty. Rodiče si mezitím vyslechli krátkou a informativní prezentaci. Děti si mohly vyzkoušet hokejovou výstroj a seznámily se s tím, co všechno musí mít hokejista na sobě, než vleze na ledovou plochu.

Poté se děti i s rodiči přesunuli na plochu, kde si pro ně trenéři připravili šest stanovišť, na kterých si děti vyzkoušely nejen svoji zručnost či obratnost, ale také rychlost a bojovnost. Největší radost měly děti ze střelby na branku. Na závěr si pak mohly vyzkoušet lukostřelbu pod vedením zkušeného lektora nebo si mohly nechat namalovat na obličej oblíbený obrázek.

Věříme, že se akce všem dětem líbila a brzy je přivítáme ve svých řadách!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Českém Těšíně najdete zde.

Citáty

php6ZfkAi
Jakub Voráček

útočník Philadelphie Flyers

„Když jsem byl malý, hrával jsem i tenis a fotbal. To je podle mého strašně důležité, aby, když je dítě ještě ve vývoji, dělalo co nejvíce sportů. Dnes mají děti bohužel jiné zájmy. Je to pak vidět na jejich obratnosti a talentu."