Týden hokeje ve Zlíně

Týden hokeje ve Zlíně

Již podruhé proběhla v letošním kalendářním roce a poprvé v letošní hokejové sezoně ve Zlíně náborová akce Týden hokeje v rámci celorepublikového projektu s názvem Pojď hrát hokej. Chlapci a děvčata ve věku čtyř a osmi let si vyzkoušeli v prostorách PSG arény, jaké je to být hokejistou Aukro Berani Zlín. O trénink pro nejmenší byl ve Zlíně opět značný zájem, přišla bezmála stovka malých capartů, přesný počet se zastavil na čísle 84!

Banner

„Smyslem celorepublikové akce je ukázat dětem, že lední hokej je krásný a zábavný sport, při kterém získají hodně kamarádů. Cílem projektu je přitáhnout k lednímu hokeji nové naděje a zajistit nejpopulárnějšímu zimnímu sportu ještě lepší budoucnost. Snahou je, aby zapojení dětí do hokeje bylo pro rodiče co nejmenší finanční zátěží. Děti dostanou základní hokejovou výstroj zdarma, dále členské příspěvky v této kategorii jsou přijatelné pro všechny,“ pověděl Jiří Šolc, sportovní manažer Aukro Berani Zlín.

Necelá stovka dětí společně s rodiči prošla nejdříve registračním systémem, kde vyplnili nezbytné základní údaje na příslušných formulářích. Mladí hokejisté a hokejistky dostávali od hostesek při registraci dárky v podobě národních hokejových dresů, nálepek, odznaků a dalších suvenýrů. Program dále pokračoval prezentací ledního hokeje a klubu Aukro Berani Zlín v prostorách šatny v podání sportovního manažera Jiřího Šolce. Rodiče se detailně seznámili s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu, a rovněž například jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí.

Zájem o hokej byl ve Zlíně obrovský

Poté se děti vydaly na ledovou plochu, kde na ně formou zábavy a her čekala řada stanovišť. Na ledě bylo s dětmi celkem osm trenérů, během dopoledne se přidali i hráči extraligového týmu Zlína Ondřej Veselý, Tomáš Žižka, Libor Kašík, Pavel Klhůfek, Tomáš Valenta a Radoslav Illo. Na závěr vydařeného sobotního dopoledne proběhla závěrečná týmová fotografie všech dětí, trenérů a extraligových hokejistů.

„Řada rodičů se zajímala o přihlášení svých dětí do hokejové přípravky nebo školy bruslení. Trenéři zodpověděli řadu dotazů, zájem dětí v doprovodu rodičů byl ve Zlíně opět obrovský. Lední hokej jsme jim přiblížili zase z jiné stránky,“ uvedl Tomáš Melzer, marketingový manažer zlínského hokeje.

Kompletní fotogalerii z týdne hokeje ve Zlíně najdete zde.

Citáty

phpJ1yNvf
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Jako malý jsem se často sám oblékal doma a chtěl jsem, abychom už jeli. Strašně jsem se těšil. Když jsme pak jeli z tréninku, tak jsem se ptal, kdy už bude další."