Týden hokeje v Novém Jičíně

Týden hokeje v Novém Jičíně

Po pár měsících se vrátila na led zimáku akce ČH - Pojď hrát hokej. Od tří hodin se na zimním stadionu objevovaly nové tváře budoucích amatérských či profesionálních hokejistů, které doprovázely maminky či tatínkové, z nichž někteří již zázemí a skvělou práci s mládeží v našem klubu znají.

Banner

Všechny děti dostaly hned u vstupu při prezentaci dárečky, z nichž nejzajímavější byl samozřejmě dres s velkou jedničkou a pytlík se zdravou dobrotou. Poté se mohli dospělí i děti seznámit se zázemím klubu a možnostmi, které Ďáblíci i Ďáblové nabízejí. Všude panovala pohodová atmosféra a ti, kteří zde byli poprvé, byli v mnohém překvapení, že hokejový začátek jejich ratolestí by nebyl až tak finančně náročný, jak se všeobecně soudí. 

Podpora svazu i klubu naší nejmladší hokejové krve jde v posledních letech nahoru a hokej není již rozhodně zábava či sport pouze pro bohaté. A pak se šlo na to! Některé děti si přinesly brusličky s sebou, jiné využily zapůjčení od klubu a všechny se vrhly na ledovou plochu, neboť to bylo pro ně přece to nejdůležitější. 

Byli jsem moc příjemně překvapeni, jak někteří ti tvorečkové, kteří se sotva naučili chodit, šupali po ledě jako mistři světa, ale i ti, kteří zde byli poprvé se moc a moc snažili a připravené úkoly zdolávali usilovně a evidentně je to moc bavilo. Nikde žádný pláč, občas pouze sevřené rtíky soustředěním, ale na každém koutku ledu rozzářené očička. 

21 nováčků bylo spokojeno a svou premiéru přežili bez úhony. Tečku udělalo závěrečné focení a společná fotografie. Nezbývá, než věřit, že dětem i dospělým se akce líbila, a že mnohé z dětských tváří budeme i nadále potkávat na zimáku jako reprezentanty našeho klubu, města Nový Jičín či naší země.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Novém Jičíně najdete zde.

Citáty

phpN55Dga
Martin Ručinský

olympijský vítěz z Nagana

„Dnes je nejdůležitější bruslení, protože hokej se neuvěřitelně zrychlil. Na dovednostních disciplínách jako je střelba nebo technika hole se dá pracovat."