Týden hokeje ve Vimperku

Týden hokeje ve Vimperku

Ve středu 24. ledna 2018 od 15:30 patřil zimní stadion ve Vimperku opět malým dětem ve věku 4-8 let, které si chtěly vyzkoušet, jaké to je být malým hokejistou. Konala se zde totiž již potřetí náborová akce Týden hokeje.

Banner

Na místní zimní stadion ve středu dorazilo celkem 40 dětí, pro které byl připraven program mimo led, který se skládal ze střelby na branku či slalomu s golfovým míčkem. Pro rodiče i děti pak byla připravena krátká prezentace ledního hokeje jako takového, kdy rodiče dostali informace, co obnáší mít doma malého hokejistu či hokejistku a též dostali informace o podmínkách a možnostech působení dětí v hokejovém klubu HC Vimperk.

Po krátké prezentaci se konečně dostalo na samotný program na ledě, na který se děti velmi těšily. Pro ty děti, které stály na bruslích vůbec poprvé, byla vyhrazena prostřední třetina ledové plochy, kde se o ně starali a pomáhali zvládat první krůčky na ledě trenéři mládeže HC Vimperk. Ostatní děti byly rozděleny do čtyř skupin, pro které byly v ostatních dvou třetinách ledové plochy připraveny celkem čtyři stanoviště, kterými všechny děti postupně prošly.

Na děti čekala čtyři stanoviště

První stanoviště byla tzv. opičí dráha, kdy děti musely nejdříve podjet po břiše nízkou překážku, pak je čekal slalom, za kterým přišly na řadu překážku, které bylo zapotřebí přeskočit či překročit, následoval opět slalom a na závěr byla opět nízká překážka, která byla zapotřebí podjet v podřepu, aniž by došlo k dotyku s odlehčeným mini mantinelem. Na druhém stanovišti děti měly za úkol co nejrychleji se sbírat rozházené barevné míčky, vždy po jedné barvě, a to aniž by při sbírání míčků klekaly na kolena a míčky musely ukládat na určená místa.

Na třetím stanovišti byly pro děti připravené štafetové závody, kdy skupinka byla rozdělena na dvě menší a ty mezi sebou závodily v různých disciplínách. Na posledním stanovišti na děti čekal opravdový malý hokejový gólman, který čelil jejich střelám a hájil jednu z branek při malém hokejovém zápase.

Akce Týden hokeje se ve Vimperku zúčastnilo 40 dětí a z toho 25 dětí přišlo na tuto akci vůbec poprvé. Zbylých 15 dětí se této akce již zúčastnilo v září 2017 a v současné době navštěvují školu bruslení, kterou organizuje HC Vimperk.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Vimperku najdete zde.

Citáty

phpJ1yNvf
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Jako malý jsem se často sám oblékal doma a chtěl jsem, abychom už jeli. Strašně jsem se těšil. Když jsme pak jeli z tréninku, tak jsem se ptal, kdy už bude další."