Týden hokeje v Hlinsku

Týden hokeje v Hlinsku

Ve čtvrtek 27. ledna uspořádal HC Hlinsko ve spolupráci s Českým hokejem další skvělou náborovou akci s názvem Pojď hrát hokej. Ta se konala v rámci celostátní kampaně Týden hokeje. I přes sněhovou vánici, která začala řádit hodinu před akcí, si přišlo zasportovat 28 dětí, které si vyzkoušely první hokejové krůčky na hlineckém ledě.

Banner

Na akci jsme se snažili pečlivě připravit a využít místní média. Na všech reklamních plochách v Hlinsku byly vyvěšeny vytištěné plakáty A2 k této akci. Rovněž také byly vyvěšeny v mateřských školách, které jsme osobně navštívili, a také na základních školách v Hlinsku a přilehlých obcích v okolí, a to v celkovém nákladu 100 kusů. V místní kabelové televizi byl týden před akcí vysílán rozhovor s vedením klubu na toto téma. Samozřejmostí byl klubový web a sdílení akce na Facebooku.

Na akci Týden hokeje přišlo i v této složité covidové době 28 dětí a přihlášku vyplnilo celkem 21 dětí ve věku 4-8 let. Program začal v 17 hodin zápisem příchozích a aktivitami dětí mimo led. V této části si děti vyzkoušely hod míčkem na plechovky a slalom s hokejkou a míčkem v překážkové dráze. Na dalším stanovišti probíhala střelba na branku. Pro rodiče byly připraveny dvě oddělené přednášky na téma hokeje a připravené prezentace o klubu, výstroji a dalších podmínkách pro sportování.

Hlavním lákadlem pro děti však byl led. Ledovou plochu měli trenéři rozdělenou na sektor pro rodiče a další tři, které byly zaměřeny podle schopností dětí hlavně na hry, do kterých se s radostí zapojily. Zábava na ledě byla zakončena krátkou ukázkou tréninku a minihokeje našich nejmenších Koníků, a tak děti i rodiče mohli vidět, jak rychle se děti učí bruslařským dovednostem.

O hladký a zdárný průběh celé akce se staralo 8 trenérů mládeže a 2 maminky – vedoucí týmů od našich registrovaných hokejistů, které měly na starost registraci, výdej hokejových dresů v národních barvách a také krásných věcných dárků v podobě značkových lahví CCM na pití, přívěsků a dalších drobných dárků. Rodičům byl k dispozici manažer klubu a hlavní trenér náboru, kteří zodpověděli veškeré dotazy týkající se začátků trénování v klubu.

Spokojeností a odměnou pro nás byly pochvalné komentáře rodičů na tuto připravenou akci. Podpora Českého hokeje je nedocenitelná a akce Týden hokeje je opravdu povedená. Každým rokem přiláká řadu dětí. Tak se k akci vyjádřil také šéftrenér mládeže Jaroslav Plíšek. Trenérům touto cestou děkujeme za jejich obětavou a skvělou práci.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Hlinsku najdete zde.

Citáty

phpL4QJvY
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Mám 5 dětí, učil jsem je bruslit, ale nenutil do hokeje. Sport si vybrali stejně jako já sami. Dnes jsou dobří v golfu, hokeji, baseballu.“