Týden hokeje v Zastávce u Brna

Týden hokeje v  Zastávce u Brna

Ve středu 25. 9. 2019 od 16 hodin se na zimním stadionu v Rosicích uskutečnila náborové akce Pojď hrát hokej. Akce se konala v našem klubu již potřetí a zúčastnilo se jí celkem 13 dětí.

Banner

Jako první přišla na řadu registrace, kde děti obdržely dárky včetně nového reprezentačního dresu. Poté byla pro ně a jejich rodiče připravená v jedné z kabin stadionu prezentace vedená Vladimírem Kozárkem. Zaznělo zde představení našeho klubu a mládežnického hokeje, a také něco více o sportu, který rodinám nabízíme, a jaké hokejové vybavení je k dispozici.

Po prezentaci následoval přesun na led. Děti nazuly brusle, nasadily si rukavice a přilbu a hlavně si oblékly svůj hokejový dres se svým jménem. Na ledě jsme nově příchozím účastníkům ukázali průběh hokejového tréninku, který jsme přizpůsobili nejmladším dětem. Cílem bylo jim ukázat, že při hokeji je spousta srandy. Že se mohou dostat do skvělého kolektivu a poznat nové kamarády. A také rozvíjet nové pohybové dovednosti.

Děti měly možnost zúčastnit se různých her, projíždění slalomu, chytání bublin z bublifuku a také si zahrály hokej či absolvovaly střelbu na branku proti brankáři. Některým dětem byl věnován individuální přístup. To vše pod vedením pěti trenérů z našeho klubu. Současně probíhal na druhé straně ledu pod vedením trenéra Petra Coufala ukázkový trénink přípravky s představením minihokeje.

Podle ohlasů a vyjádření rodičů, kteří přivedli své děti, byla akce vydařená. Rodiče také projevili zájem účastnit se hokejové školičky a postupně se připojit k hokejové přípravce našeho klubu. Poděkování patří všem, kdo se na přípravě a realizaci této akce podíleli.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Zastávce u Brna najdete zde.

Citáty

phps86y94
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Být gólmanem je z 90 % o hlavě. Pokud se zaseknete ve svých vlastních myšlenkách, nebudete mít soustředění potřebné do zápasu a k úspěchu. Když jste ještě malí, nikdo vám tohle neřekne. Nejlepší způsob, jak získat správné rozpoložení, je začít se hokejem bavit. Zbytek přijde samo.“