Týden hokeje v Litoměřicích

Týden hokeje v Litoměřicích

Ve čtvrtek odpoledne se v Kalich Areně uskutečnila akce s názvem Týden hokeje. Celá akce přinesla 28 nových tváři na zimní stadion, kde měly děti připravený program jak v tělocvičně, tak na ledě.

Banner

Vše odstartovalo už před čtvrtou hodinou, kdy začali přicházet první rodiče s dětmi. Jako vždy dostali dres, který si mohli podepsat, ale novinkou bylo, že si jej mohli nechat podepsat od hráčů A-týmu. Konkrétně od Ondřeje Smetany, Jiřího Jebavého a Martina Michajlova. Všichni rozdávali také své podepsané kartičky a dělali tak dětem radost.

Následoval přesun do tělocvičny, kde byli připraveni trenéři, kteří s dětmi strávili čas, během kterého probíhala prezentace ledního hokeje. V této části celého programu si děti vyzkoušely různé hry, sporty a dovednosti.

Poslední částí akce Pojď hrát hokej byl samotný „trénink" na ledě. Trenéři si připravili bohatý hodinový program, během kterého se děti seznámily s ledem, některé se naučily vstávat. Rodiče se tak mohli koukat, jak se jejich špunti prohání po ledové ploše a také zjistili, jak to vypadá, až jejich děti vyrostou, díky ukázkovému tréninku v podání ročníku 2010.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Litoměřicích najdete zde.

Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“