Týden hokeje v Jihlavě

Týden hokeje v Jihlavě

V rámci rozvojového projektu Českého hokeje „Pojď hrát hokej“ proběhla na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě již sedmá akce „Týden hokeje“, jejímž smyslem je ukázat lední hokej co nejvíce dětem a rodičům.

Banner

Během sedmého „Týdne hokeje“ si našlo ve čtvrtečním odpoledni cestu do jihlavské CZ LOKO arény 23 malých zájemců o bruslení a hru lední hokej.

Akce začínala registrací nových potencionálních hokejistů a hokejistek v 16:30 hodin a již v tomto čase si mohly děti prohlédnout na velké hale trénink jejich budoucích starších spoluhráčů, hráčů jihlavské akademické juniorky. Po registraci dětí, kde největší radost dětem udělaly krásné nové „repre“ dresy, do kterých se většina hned oblékla, ale i další dárky (náramky, magnetky, placky, omalovánky), se rodiče usadili k připravené prezentaci.

Při prezentaci, která začala přibližně v 16:50 hodin, se rodiče dozvěděli vše podstatné o chodu našeho klubu, tréninku, výstroji a měli rovněž možnost zhlédnout instruktážní videa, jak se učí malý hokejista.

Děti se během této prezentace vypravily spolu s trenérem na obhlídku stadionu, rolby, šaten a střelnice. Spousta dětí ukázala přehled v oblasti hokejové výstroje, hokejových utkání a hokejových hráčů.

V 17:20 hodin se děti dočkaly vytouženého vstupu na ledovou plochu, kde se setkaly i s pár hráči z kategorie přípravky. Na stanovištích se dětem při různých hrách, i za pomoci hrazdiček, věnovalo 8 trenérů přípravky a 2 pomocnice z oddílu krasobruslení. Děti si užily cca 45 minut zábavy, po kterých odcházely s pocitem radosti a spokojenosti v nových dresech domů.

Doufáme, že se s většinou dětí setkáme na dalším tréninku přípravky, který se koná hned tuto sobotu 25. 1. 2020 v 8:00 hodin a tuto neděli 26. 1. 2020 v 8:45 hodin na zimním stadionu, či každou další středu a neděli, kdy probíhá pravidelný trénink nejmladší přípravky.

Rodičům s dětmi, kteří nestihli lednový termín „Týdne hokeje“, nabízíme možnost přijít, jak již bylo uvedeno, kdykoliv ve středu či v neděli na trénink přípravky.

Již dnes se těšíme na další případné pokračování seriálu Týden hokeje.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Jihlavě najdete zde.

Citáty

php61cYMg
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Když jsem byl malý, chtěl jsem hrát všechno. Nebyly počítače a ani příliš jiné zábavy. Navíc pro mne, jako obyčejného kluka, to byla velká výzva.“