Týden hokeje ve Žďáru nad Sázavou

Týden hokeje ve Žďáru nad Sázavou

SKLH Žďár nad Sázavou uspořádal Týden hokeje 24. 1. 2022 od 16:00 do 18:00 hodin. Na akci se registrovalo 34 dětí.

Banner

Této akci předcházela poměrně rozsáhlá informační akce na stránkách klubu, světelné tabuli města, v autobusech a v regionálním televizním kanále. Bylo vylepeno 50 plakátu a rozdáno 300 propagačních letáčků do školek, 1. a 2. tříd ZŠ a na dopoledních hodinách bruslení, které klub pořádá ve spolupráci se školami.

O hladký průběh akce se staralo 10 trenéru mládeže a 3 pomocnice z řad maminek od již registrovaných malých plamínků, které měly na starost registraci příchozích dětí. Prezentace pro rodiče bude z důvodu covidových opatření zaslána rodičům na email, který uvedli na registračním formuláři. Namísto ní byl rodičům k dispozici hlavní trenér náboru, který zodpověděl veškeré dotazy týkající se začátků trénování v klubu.

V 16:30 začaly aktivity pro děti mimo led, které měli na starost Václav Marek a Zdeněk Řehoř. Děti si vyzkoušely slalom s hokejkou a míčkem s následnou střelbou na branku. Přihlášku vyplnilo 34 dětí ve věku 4-8 let.

Celá akce byla zpestřena maskotem Českého hokeje, který absolvoval celý program mimo led i na něm. Děti při registraci dostaly také věcné dary, které daroval Český hokej a klub SKLH Žďár nad Sázavou.

Do všech her a chodu akce se zapojili i současní hráči A týmu SKLH Žďár nad Sázavou Martin Gregar a Lukáš Jícha. Vzácným hostem akce byl bývalý jihlavský obránce a nynější manažer jihlavského klubu Bedřich Ščerban.

Hřiště v průběhu registrace trenéři rozdělili na 5 sektorů, které byly zaměřeny výhradně na hry. Ke konci předvedli malí „plamínci“ krátkou ukázku toho, co se v dosavadní kariéře naučili.

Závěrečného focení se zúčastnilo zhruba 34 dětí, 10 trenérů, vzácní hosté a hráči žďárského A týmu. Akce měla mezi rodiči dobrý ohlas.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Žďáru nad Sázavou najdete zde.

Citáty

phpO6S6nX
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Až později, když vzpomínáte na to, jak jste hráli hokej jako malí, teprve doceníte, jakou oběť pro vás rodiče přinesli. “