Týden hokeje v Opavě

Týden hokeje v Opavě

V úterý 24. září 2019 se od 16 hodin konala na zimním stadionu v Opavě akce „Pojď hrát hokej“, která je součástí celostátního projektu Českého hokeje „Týden hokeje“. Tato akce byla směřována na přiblížení hokeje rodičům a dětem ve věku 4 až 8 let a konala se u nás již potřetí. Pobavit se s námi přišlo kolem 50 dětí a z těchto dětí se jich 31 zaregistrovalo do projektu „Pojď hrát hokej“ a „Hokejka“.

Banner

Hned u registrace děti obdržely malé dárečky a reprezentační hokejový dres, který jim udělal asi největší radost. Tento dres si mohly ihned podepsat a využít k hrátkám na ledě.

Od registrace byli rodiče s dětmi nasměrováni k prezentační místnosti, kde dostali stručné informace k hokejové činnosti, byla jim názorně ukázaná výstroj jak pro hráče, tak i pro brankáře a podány konkrétní informace k činnosti našeho klubu.

Poté byly děti rozděleny do 5 skupin, kde si pak na jednotlivých stanovištích vyzkoušely svou zručnost, nebo si jen tak pohrály.

Na ledě byla připravena bezpečná zóna, kde se mohli pohybovat také rodiče. Pro nebruslící byla vyhrazena část hřiště s novými pomůckami – chodítky. Na ostatních stanovištích probíhala střelba na brankáře, nácvik bruslení, zdolávání překážkové dráhy, zábavná činnost s tenisovými míčky, různé dětské aktivity a hry.

Po ukončení organizované činnosti přišlo na řadu závěrečné focení všech dětí a trenérů.

Celá akce „Pojď hrát hokej“ byla zdařilá a věříme, že se s novými dětmi budeme i nadále setkávat na trénincích opavské přípravky a určitě rádi uvítáme i děti, které tuto akci nestihly a chtěly by si hokej s námi vyzkoušet.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Opavě najdete zde.

Citáty

phpX5GKoE
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Hráč musí hokej milovat, mít zápal a bavit se tím. Ať mladý hokejista dělá i jiné sporty, já jsem hrál aktivně vedle hokeje fotbal a tenis.“