Týden hokeje v Nové Pace

Týden hokeje v Nové Pace

V neděli 28. 1. 2018 se konal na zimním stadionu v Nové Pace nábor s cílem získání nových hráčů a hráček pro lední hokej v rámci celostátní akce ČSLH Týden hokeje.

Banner

Této akci předcházela velká aktivita členů hokejového klubu. V průběhu celého podzimu skupina trenérů, rodičů a partnerů získávala finanční prostředky na nové komplety klubových dresů pro všechny mládežnické kategorie, které byly slavnostně předány při utkání mužů 3. ledna 2018.

Akce byla zahájena v 10:00 prezentací příchozích v prostorách u hlavního vchodu zimního stadionu. Vyplněním formuláře dostaly děti reprezentační hokejový dres s vyznačením křestního jména. Takto se zapsalo 21 dětí, chlapců i dívek z celého Novopacka (Nová Paka, Stará Paka, Úbislavice), Studence, Pecky, Lázní Bělohrad apod.

Na děti čekaly zábavné hry i pukomet

Program pokračoval prezentací akce v hokejové klubovně vybavenou projektorem a plátnem. Po přemístění do další šatny se děti převlékaly a zkoušely hokejovou výstroj a výzbroj. Na ledě bylo připraveno osm pracovišť pro zábavné hry a cvičení. Na ledové ploše byl představen i pukomet. Mimo led byla připravena slalomová dráha a branka pro zkoušku střelby.

V jedné třetině probíhalo představení minihokeje od nejmenších děti po hráče straších žáků. Ve středním třetině byla volná zóna pro rodiče s dětmi a v další třetině byly rozmístěny jednotlivá pracoviště pod vedením kvalifikovaných trenérů.

Na jednotlivých stanovištích byly děti odměňovány cenami. Mimo věcí od ČSLH poskytl pořadatel akce klubové kotouče a vlaječky. Na závěr se všichni zúčastnění společně vyfotografovali. Akce byla úspěšná co do počtu zájemců a zvládnutá velmi dobře pořadatelsky.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Nové Pace najdete zde.

Citáty

phpLBjXaU
Dominik Hašek

Olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

„Vždy jsem měl vášeň pro hru. S bráchou jsem hrál fotbal, organizoval jsem všemožné soutěže s ping-pongovým míčkem, tenisákem, hokejkami, ať už na chatě nebo ve škole o přestávkách.“