Týden hokeje v Litomyšli

Týden hokeje v Litomyšli

V pátek 25. 11. 2022 od 16:00 do 17:30 hodin se na zimním stadionu v Litomyšli uskutečnila náborová akce Pojď hrát hokej, která je součástí Týdne hokeje.

Banner

Rodiče nově příchozích zájemců o lední hokej nejprve ve vestibulu zimního stadionu vyplnili online přihlašovací formulář, za který obdržel každý účastník lahev a drobné dárky (samolepky, klíčenku apod.). Poté jim byly odprezentovány informace ohledně této akce a informace o hokejovém klubu v Litomyšli (časy a termíny školičky bruslení pro nejmenší, finanční náročnost hokeje u nás v klubu, možnost zapůjčení výstroje).

Následně se návštěvníci ve skupinkách přesunuli do kabiny našich nejmenších hokejistů, kde se jich ujal šéftrenér mládeže Matěj Bažant. Ten je odvedl do šatny, kde se převléknuli a vyrazili na ledovou plochu.

Zde už na ně čekali naši trenéři společně s hráči A-týmu a naší přípravky. Většina z dětí si vyzkoušela první krůčky v bruslích, některé i bruslení s hokejkou a pukem. Poté jsme se všichni společně vyfotili.

Tato akce se z našeho pohledu povedla, přišlo 20 dětí. Děkujeme všem účastníkům, že se přišli podívat a přivedli své ratolesti. Doufáme, že si všichni hokejové setkání spolu s HC Litomyšl užili. Budeme rádi, pokud tyto děti u hokeje zůstanou a pomohou nám vytvořit hokejové týmy. A také děkujeme hokejovému svazu za podporu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Litomyšli najdete zde.

Citáty

phpJ1yNvf
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Jako malý jsem se často sám oblékal doma a chtěl jsem, abychom už jeli. Strašně jsem se těšil. Když jsme pak jeli z tréninku, tak jsem se ptal, kdy už bude další."