Týden hokeje ve Strakonicích

Týden hokeje ve Strakonicích

V hokejovém klubu HC Strakonice, z. s. se akce Týden hokeje uskutečnila dne 24. 1. 2019 od 16.00 hodin. V našem klubu jsme této akci věnovali pečlivou přípravu, navštívili jsme všechny mateřské školy a 1. a 2. třídy škol základních, nejen ve Strakonicích, ale i v některých okolních obcích, předali zde letáčky, plakáty a propagační materiály, vysvětlili účel akce a rovněž jsme prezentovali nové hokejové dresy. Byli jsme všude přátelsky přijati. Dále jsme zajistili uveřejnění článku ve dvou internetových i tištěných regionálních novinách, vylepení plakátů s uvedením data a místa konání akce na vhodných místech ve městě, informace na webových stránkách klubu a na facebooku.

Banner

Byli jsme příjemně překvapeni tím, že se dostavilo 58 dětí často s více než jedním rodinným příslušníkem. Bylo zaregistrováno 52 z nich. Kromě programu předepsaného v manuálu (registrace a prezentace rodičům) byl připraven doprovodný program v podobě hokejové střelnice, kde byla možnost zapůjčení hokejek a střílelo se zde na menší i větší branky tenisovými a plastovými míčky. S držením hole a technikou střelby zde pomáhali kromě trenéra i členové družstva dorostu a juniorů a všichni si užili hodně legrace. Vybraní dorostenci a junioři měli na starosti i další část programu, ukázku hokejové výstroje menších i větších velikostí, s vysvětlením, k čemu která součást výstroje slouží se zdůrazněním bezpečnostních prvků. 

Tito mladí hokejisté rovněž některé hosty provedli po stadionu. O účastníky se staralo kromě již uvedených 9 členů mládežnických družstev ještě 8 trenérů a 12 dalších členů klubu. Program na ledě, který spočíval jak v ukázce minihokeje a tréninku, tak především ve zkoušení prvních krůčků a „ochutnávání“ ledu formou hry s míčky, plyšáky a hrazdičkami za asistence trenérů a dalších pomocníků trval až do 18. hodiny, přičemž některým účastníkům se ani tehdy nechtělo odejít. 

Máme radost z toho, že celý program probíhal v pozitivním duchu a přátelské atmosféře a že větší část účastníků vyjádřila přání zúčastnit se dalších aktivit klubu, a to zejména začít docházet na tréninky. 

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Strakonicích najdete zde.

Citáty

phpNE4Krf
Andrej Šustr

obránce s bohatými zkušenostmi z NHL

„Díky studiu na univerzitě jsem získal vzdělání a několik extra let na to na sobě pracovat po hokejové stránce."