Týden hokeje s HC Smíchov 1913

Týden hokeje s HC Smíchov 1913

Těžko bychom hledali Týden hokeje, který bylo náročnější připravit. Karantény kosí řady hráčů i trenérů, další opatření je třeba dodržovat na stadionu. Přesto jsme vše zvládli a nové hokejisty jsme přivítali i s bývalým reprezentantem a hráčem NHL Jiřím Tlustým, kterého k nám doprovodil také český hokejový lev!

Banner

V úterý 25. ledna 2022 se konal na zimním stadionu Nikolajka již 10. Týden hokeje. Přišlo k nám devět dětí, přičemž další se bohužel kvůli epidemické situaci nemohly dostavit osobně. Určitě se ale těšíme, až přijdou příště!

I přes menší počet nových hráčů bylo u nás více živo než obvykle – měli jsme totiž dvě vzácné návštěvy. Zejména nejmenší děti určitě potěšil lev, maskot projektu Pojď hrát hokej, který je celou akcí provázel. Inspirací všem byl také Jiří Tlustý, bývalé levé křídlo národního týmu, Toronta či hurikánů z Caroliny.

Na všechny hokejové naděje čekal jako obvykle nabitý program. Na ledě pro ně byla připravena čtyři stanoviště. První bylo určeno hlavně pro ty nejmenší, kteří ještě neuměli stát na bruslích. Pro ty, kteří základní krůčky již zvládali, byla připravena překážková dráha, střelba a stanoviště určené pro hry. V průběhu tréninku se navíc mohli hráči i rodiče podívat na tréninkové utkání druhé třídy.

Program na všechny čekal také po skončení tréninku na ledě. Všechny děti si mohly projít tréninkové prostory na našem stadionu. Kdo chtěl, mohl zůstat ještě chvíli na naší střelnici a vylepšit své dovednosti s holí.

Do organizace se jako vždy zapojilo vedení a celá řada trenérů i hráčů. Mnoho z nich na poslední chvíli, protože se vlivem karantén naše sestava hodně změnila. Pomohla nám i trenérka krasobruslení z klubu KK Stadion Praha. Všem těmto lidem děkujeme!

Fotografie z akce naleznete na našem Facebooku, kde můžete (stejně jako na Instagramu) sledovat nejnovější dění v klubu.

No a my už se těšíme, až naše nejnovější posily skórují (či chytí první střelu) ve svém prvním zápase!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje na Smíchově najdete zde.

Citáty

phpva6Ja0
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nenechte se odradit! Je jedno, kolik gólů dostanete. Ten pocit, kdy uděláte dobrý zákrok, za to stojí.“