Týden hokeje v Českém Krumlově

Týden hokeje v Českém Krumlově

V rámci akce Týden hokeje se uskutečnil jednorázový nábor pod hlavičkou projektu Pojď hrát hokej dne 23. ledna 2019 od 16.00 na zimním stadionu v Českém Krumlově. Tato akce, která se koná vždy dvakrát do roka, se za několik let své existence stala pro veřejnost již téměř samozřejmostí.

Banner

Akce proběhla ve stejném duchu jako v předchozích ročnících. Letos však pro klub HC Slavoj Český Krumlov s rekordní účastí 39 dětí. To ukazuje na fakt stoupající tendence, jak vnímá společnost tuto akci. V Českém Krumlově pozitivně přispívá i skutečnost, že paraelně s touto akcí zaštiťovanou Českým hokejem organizuje klub HC Slavoj Český Krumlov tzv. školku bruslení, která se v současné době stala téméř povinnou výukou bruslení pro všechny základní školy a mateřské školky, a to bezplatně. 

Školka bruslení, podporovaná MŠMT a městem Český Krumlov, tak společně s akcí Týden hokeje má zásadní přínost nárůstu hokejové základny v Českém Krumlově. I díky této školce, je pro klub snažší distribuovat informace o akci Pojď hrát hokej - Týden hokeje přímo k téměř 95 % dětí školkou a školou povinných v Českém Krumlově a jeho blízkém regionu. Na akci týden hokeje však dorazily také děti ze vzdálenějších částí bývalého okresu Český Krumlov, a to i z 50 km vzdálenosti. Pro tyto účastníky byla důležitá informace o konání akce získaná z rozhlasu a televizních spotů.

Akce týdne hokeje se v Českém Krumlově zúčastnilo celkem 18 členů a trenérů klubu HC Slavoj Český Krumlov. Prezentaci akce vedl Mgr. Karel Kašák, předseda a trenér oddílu, část na ledě pro děti organizoval Tomáš Ulman, hlavní trenér mládeže a zároveň trenér do malých klubů ČSLH. Na ledě se pohybovalo celkem 10 lidí z toho 8 trenérů a 2 pomocníci, členové klubu. V zázemí pak organizačně vypomáhalo 8 členů klubu, včetně Mgr. Karla Kašáka.
Během pořádání her a zábavy na ledě pro malé účastníky akce, proběhla v zázemí klubu prezentace pro rodiče, včetně videoprezentace. Následovala téměř 30 minutová debata s rodiči. 

Tato akce se z našeho pohledu, ve srovnání s ostatními, povedla zřejmě nejvíce. Je to dáno také zkušenostmi, které s pořádáním této akce máme každý rok větší, a hlavně i veřejnost už má nějaké povědomí, o čem celá akce je. Myslíme, že pro akci do budoucna (vedle minimálních úprav) je důležité hlavně její zachování až téměř ztradičnění. Pro nárůst hokejové a tím i sportující základny mládeže má tato akce obrovský přínos.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Českém Krumlově najdete zde.

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“