Týden hokeje v Porubě

Týden hokeje v Porubě

V pondělí 22. ledna se v RT TORAX ARENĚ konala akce Týden hokeje. Projekt Pojď hrát hokej se konal počtvrté po celé České republice, a i tentokrát se v Porubě těšil z hojné účasti. Porubskou ledovou plochu si přišlo zblízka prohlédnout a vyzkoušet v doprovodu rodičů 33 sportu chtivých dětí.

Banner

Na ledě se jim věnovali nejen trenéři přípravky Petr Rambousek, Květoslav Foltýn a Jiří Trembáč spolu s šéftrenérem Davidem Moravcem, ale také hráči A-týmu HC RT TORAX Poruba 2011. Jmenovitě útočník a kapitán týmu David Zachar a obránce Jan Puškár, kteří chodí s dětmi na led v rámci tréninků pravidelně.

Rodiče navíc dostali cenné informace, proč je dobré vést děti ke sportu a jaké jsou možnosti hrát hokej právě v Porubě. Pořadatelé věří, že mnoho z nich nalezne pravidelnou cestu na tréninky přípravky a v příštích ročnících Týdne hokeje to budou právě jejich ratolesti, které budou ukazovat svým následníkům, jak je fajn být na bruslích . Stejně jako to v pondělí 22. ledna předváděli malí hokejisté a hokejistky z přípravky HC RT TORAX Poruba.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Porubě najdete zde.

Citáty

php6ZfkAi
Jakub Voráček

útočník Philadelphie Flyers

„Když jsem byl malý, hrával jsem i tenis a fotbal. To je podle mého strašně důležité, aby, když je dítě ještě ve vývoji, dělalo co nejvíce sportů. Dnes mají děti bohužel jiné zájmy. Je to pak vidět na jejich obratnosti a talentu."