Týden hokeje v Nové Pace

V pátek 24. září 2021 od 15:00 hodin proběhla náborová akce HC Nová Paka ve spolupráci s Českým hokejem s cílem získat co nejvíce adeptů pro lední hokej.

Banner

Trenéři a vedoucí hokejového klubu osobně zvali na možnost vyzkoušet si, jaké to je být malým hokejistou. Do základních a mateřských škol v celé oblasti Novopacka a Podkrkonoší rozvezli velké množství plakátů Pojď hrát hokej s termínem konání akce na zimním stadionu v Nové Pace.

Kompletní kádr trenérů, vedoucích a hráčů přípravek čekal na zimním stadionu v časovém předstihu. Do Nové Paky zavítal štáb Českého hokeje, který celou akci nahrál na video a pořídil krásné video sestřihy, které byly zveřejněny na hokej.cz a na facebookovém profilu novopackého hokejového klubu.

Pro každého nově registrovaného hráče či hráčku byl připravený dres, flaška a klíčenka s logy akce Pojď hrát hokej. Na ledové ploše se ujali dětí trenéři mládeže v čele se šéftrenérem klubu Alešem Půlpánem a regionálním trenérem Jiřím Šejbou mladším. Na šesti stanovištích probíhaly zábavné hry na ledě, základy bruslení, vstávání z ledové plochy, sbírání balónků, střelba na branku, přihrávky a samotná hra ledního hokeje. Nápomocni byli novým hráčům a hráčkám i hráči přípravky.

Spontánní reakce dětí sdělovaly radostné prožitky z prvních krůčků na ledové ploše.

Celá akce byla podpořena půjčováním výstroje a bruslí pro všechny přítomné adepty. Ledovou plochu brázdil hokejový maskot "PUK", který děti velmi bavil povedenými kousky.

Byla provedena fotodokumentace celé akce, která je přístupná na www.pojdhrathokej.cz. Na závěr byla pořízena skupinová fotografie a závěrečný meeting, uspořádaný klubem pro rodiče a děti, seznámil podrobně s činností klubu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Nové Pace najdete zde.

Citáty

phpO6S6nX
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Až později, když vzpomínáte na to, jak jste hráli hokej jako malí, teprve doceníte, jakou oběť pro vás rodiče přinesli. “