Týden hokeje v Milevsku

Týden hokeje v Milevsku

V rámci celostátní akce Týden hokeje se 23. ledna 2019 na milevském zimním stadionu uskutečnila akce „Pojď hrát hokej“.

Banner

Tuto středu se konala na milevském zimním stadionu již popáté akce „Pojď hrát hokej“. Tuto akci pořádá HC Milevsko 2010 za pomoci Českého hokeje. Hokejový svaz poskytl propagační materiály, které velmi pomáhají klubu při organizaci akce. Prezentační návštěvy trenéra mládeže ve všech školkách, se kterými klub spolupracuje v Milevsku a v okolí, výlep plakátů a rozdávání letáků i propagace akce při zápasech A-týmu HC Milevsko 2010 nám tentokrát přilákala 23 nových dětí. 

Asistenti pomohli s napsáním jména na dres, poradili s vyplněním registračního formuláře do projektu „Pojď hrát hokej“, seznámili rodiče s průběhem a programem akce. Děti projevovaly radost z dárků, které dostaly jako upomínku na tuto povedenou akci. Pro vyplnění času registrace příchozích dětí s rodiči si trenéři tentokráte pro nové děti připravili seznámení s hokejkou a pukem formou her a pomůcek získaných od Českého svazu ledního hokeje.
 
Po ukončení registrace se rodiče s dětmi seznámili s připravenou prezentací. Trenér do malých klubů si s dětmi povídal o hokeji, ukazoval hokejovou výstroj i zajímavé video. Rodičům v krátkosti představil historii a přítomnost klubu.

Představil hokej jako kolektivní sport, který pomáhá k všestrannému rozvoji dětí. V prezentaci ukázal, kdy a jak začít s hokejem i to, jak klub materiálně pomáhá začínajícím hokejistům. Představením výstroje ukázal, že hokej je pro děti bezpečný. Po prezentacích asistenti pomohli rodičům s oblečením dětí do bruslí, nasadili helmy a rukavice a šli na ledovou plochou, kde na ně čekali trenéři HC Milevsko 2010 a hráči 4. třídy, aby nově příchozím dětem pomohli překonat první chvilky. 

Děti se pod vedením trenérů formou her seznamovaly s ledem. Akce byla zakončena společným fotografováním. Z akce byla také pořízena reportáž zveřejněná v Milevském zpravodaji. Podle ohlasů a vyjádření rodičů, kteří přivedli své ratolesti, byla akce dobře připravena. Poděkování patří všem, kdo se na přípravě a realizaci této akce podíleli.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Milevsku najdete zde.

Citáty

phpdUpOGd
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Pokud náhodou zaškobrtneš a spadneš na zpátky na zem, nezalekni se toho. Jen se ujisti, že se dokážeš znovu postavit."