Týden hokeje v Mostě

Týden hokeje v Mostě

Dne 21. 9. 2021, v čase od 17:00 do 19:00 hodin, proběhla na zimním stadionu v Mostě náborová akce Pojď hrát hokej. Ta je pořádána hokejovým klubem MOSTEČTÍ LVI ve spolupráci s Českým hokejem. Náborové akce se zúčastnilo 26 malých zájemců o lední hokej (23 chlapců a 3 dívky).

Banner

Program akce korespondoval se zaslanými metodickými materiály od Českého hokeje. Rodiče s dětmi čekala registrace (vyplnění přihlášek), převlékání v šatně a program na ledě.

Na ledě trénink začínal ukázkou mini utkání hráčů ročníku 2013, kteří následně zůstali a byli nápomocni k tréninku na ledě. Trénink na ledě byl rozdělen na stanoviště s různou činností. Vybavili jsme všechny děti hokejovou výstrojí. Na konci tréninku byla provedena společná fotografie. Do programu na ledě se zapojil maskot MOSTECKÝCH LVŮ a maskot Puk. Trenérský tým posílil Radim Skuhrovec.

Během tréninku dětí na ledě proběhlo na tribuně představení ledního hokeje rodičům.

Po převléknutí v kabině byly ukázány zájemcům ze strany rodičů na zimním stadionu střelnice a malé tělocvičny, kde proběhla krátká ukázka tréninku na suchu. Děti se postupně zapojily a předvedly své dovednosti. Všichni rodiče byli seznámeni s informacemi k tréninkům hokejové základny a možnostem začít hrát lední hokej v našem klubu.

S akcí jsme velmi spokojeni. Věříme, že se všichni malí hokejisti zapojí do tréninků základny. Celkově se do akce ze strany klubu zapojilo 7 trenérů na ledě, 4 osoby na registraci a prezentaci hokeje, 3 hráči z mužstva starších žáků na výpomoc při oblékání do výstroje a 10 hráčů ročníku 2013 na utkání v minihokeji.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Mostě najdete zde.

Citáty

phpN55Dga
Martin Ručinský

olympijský vítěz z Nagana

„Dnes je nejdůležitější bruslení, protože hokej se neuvěřitelně zrychlil. Na dovednostních disciplínách jako je střelba nebo technika hole se dá pracovat."