Týden hokeje v Rychnově nad Kněžnou

Týden hokeje v Rychnově nad Kněžnou

Dne 26. 1. 2018 v 17.00 se poprvé uskutečnila na zimním stadionu v Rychnově nad Kněžnou akce v rámci Týdne hokeje. Celé akce se zúčastnilo 24 dětí. Vše začalo registrací, kde děti dostaly upomínkové předměty s hokejovou tématikou. Největší radost měly z reprezentačního dresu s vlastním jménem.

Banner

V 17:20 byli rodiče seznámeni prostřednictvím prezentace pod vedením hlavního trenéra mládeže Tomáše Brožka s důležitými informacemi o ledním hokeji, jako je četnost tréninků a správná hokejová výstroj.

Mezitím si děti vyzkoušely v rámci tzv. suché přípravy střelbu na branku s tenisovým míčkem, slalom mezi kužely a přesnou střelbu na cíl. Následně pomohl realizační tým dětem s oblékáním nutné výstroje a všichni se společně přesunuli na ledovou plochu, kde děti uplatnily své vědomosti v praxi. Děti byly rozděleny do několika družstev. Na ledové ploše bylo připraveno pět stanovišť, kde si za asistence trenérů vyzkoušely své bruslařské a střelecké dovednosti.

První stanoviště se jmenovalo Hra na veverky, kde děti sbíraly balonky. Druhé stanoviště – „tunel“ obnášelo projíždění branek, následovala střelba na brankáře. Na čtvrtém stanovišti se hrál minihokej a na posledním pátém stanovišti se hrála hra na Mrazíka. Ke konci si trenéři rozdělili děti do dvou mužstev a ty si mohly vyzkoušet ve dvou třetinách zápas v minihokeji po dobu patnácti minut. Zatímco náborové děti hrály minihokej, osmiletí hráči HCRK předvedli ukázku tréninku a zápasu v minihokeji.

Na závěr se všichni účastníci akce Týden hokeje shromáždili na pořízení společné fotografie a tím celou akci v rámci Týdne hokeje ukončili.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Rychnově nad Kněžnou najdete zde.

Citáty

phpL4QJvY
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Mám 5 dětí, učil jsem je bruslit, ale nenutil do hokeje. Sport si vybrali stejně jako já sami. Dnes jsou dobří v golfu, hokeji, baseballu.“