Týden hokeje v Zastávce u Brna

Týden hokeje v Zastávce u Brna

Klub HC Zastávka pořádal v neděli 30. 1. 2022 na zimním stadionu v Rosicích další z akce Pojď hrát hokej, kde mají děti bez rozdílu dovednosti bruslení jedinečnou možnost vyzkoušet si, jaké to je být hokejistou. Tato akce probíhá v jednom týdnu ve většině hokejových klubů v České republice, a ani my nejsme výjimkou.

Banner

Letošní ročník se u nás v klubu může pochlubit rekordní účastí. Největší radost jsme ale měli nejen z velkého zájmu, ale především ze spokojených obličejů malých účastníků a jejich rodičů. V jednu chvíli nás na ledě bylo v pohybu přes 50, děti si chvíle na ledě užívaly, a na to se opravdu dobře dívá.

Na led mezi malé zájemce přišli jak zástupci kategorie mužů HC Zastávka, tak i naši malí hokejisti z našich nejmladších ročníků. Všem ukázali, jak se hraje hokej v těchto kategoriích, a jak je možné se v bruslení a hokeji zdokonalovat. Hokeje chtivé děti dostaly hokejky a po krátkém tréninku se také s vervou vrhly na hokej. Ti, co dělali své první krůčky, se v doprovodu trenérů mládeže či vlastních rodičů statečně pohybovali vpřed, vzad, občas i dolů a hned zase nahoru. Dívky, které hokej úplně nelákal, měly možnost si zatrénovat s trenérkou krasobruslení Hanou Buchtovou, která vede kroužek krasobruslení, a to nejen v Rosicích.

Bylo vidět, že ty 2 hodiny strávené na ledě si všichni užili a mnozí se mezi nás co nejdříve vrátí. Oblečou si hokejovou výstroj a začnou se věnovat jednomu z nejkrásnějších sportů, které známe. Chtěli bychom poděkovat všem, kteří se za námi přišli podívat a strávili s námi příjemné nedělní dopoledne. Velké díky také patří všem, kteří se podíleli na hladkém průběhu celé akce. Od rodičů, kteří se věnovali organizaci, až po všechny trenéry, kteří byli na ledě. Nebylo jich málo, a to, že to všichni bez výjimky dělají nejen ve svém volném čase, ale i bez nároku na honorář, ukazuje, jak moc jim na dětech i na našem klubu záleží, a také že chtějí, aby u nás vládla pohoda a dobrá nálada. To se pak i ta zima na stadionu nezdá tak krutá.

Přáli bychom si, aby ke sportu přicházelo stále více dětí. Aby sportovní kluby byly oázou radosti, pospolitosti a skvělých zážitků na celý život. A aby si i všichni uvědomili, že nestačí jen mluvit, ale že je potřeba pro to i něco udělat. Stejně tak jako to udělali všichni, co „přišli hrát hokej“, a to nejen tuto neděli.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Zastávce u Brna najdete zde.

Citáty

php8Y2Or2
Mats Sundin

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa

„Nejdůležitější je mít radost. Hrát si nehledě na věk. Nebojte se snít. Nebuďte jednostranní. Žijte v přítomnosti. Elitářství až od 17 let.“