Týden hokeje v Jablonci nad Nisou

Týden hokeje v Jablonci nad Nisou

V rámci celostátní akce Týden hokeje jsme poslední lednovou neděli uvítali na našem zimním stadionu další nové zájemce o lední hokej. A tentokrát byl zájem opravdu rekordní! Na akci se dostavilo 67 nových potencionálních hráčů a hráček ledního hokeje.

Banner

První nadšenci se objevili u registračního pultu již v půl deváté. Registrace byla oficiálně započata v 9 hodin a během ní si mohly děti také vyzkoušet střelbu na branku, nebo kompletní hráčskou či brankařskou hokejovou výstroj, a další aktivity, jako skok na bosu atd. Na ledové ploše také probíhal minihokej 3. a 4. třídy, takže se rodiče a jejich ratolesti měli možnost podívat, jak vypadá práce s mládeží v našem klubu.

Poté následovala asi čtvrthodinová prezentace pro rodiče účastníků. Obsahem prezentace byly nejen informace o hokeji jako takovém, ale také konkrétní informace o práci s dětmi v našem klubu, možnosti hokejového začátku u Vlků a výstroji pro malého hokejistu. Nechyběl ani spot Pojď hrát hokej.

Po následném převléknutí dětí již nebránilo nic tomu, aby si od 10:00 vyzkoušeli účastníci, jaké je to být hokejistou. Střelba na brankáře, hry na honěnou, mrazík – to vše bylo pro děti připraveno. Na bezpečí a program na ledové ploše dohlíželo celkem 10 trenérů a 4 pomocníci. Nablízku však mohli být v bezpečné zóně i rodiče pro ty, kteří zpočátku na ledě potřebovali i jinou podporu. Na závěr následovalo společné foto.

Všichni účastníci odcházeli s úsměvem na tváři a my věříme, že se s nimi budeme setkávat na hodinách školičky bruslení v sobotu a neděli od 9:00 hodin (kontakt: info@hcvlci.cz, +420 737 888 252).

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Jablonci nad Nisou najdete zde.

Citáty

phpX5GKoE
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Hráč musí hokej milovat, mít zápal a bavit se tím. Ať mladý hokejista dělá i jiné sporty, já jsem hrál aktivně vedle hokeje fotbal a tenis.“