Týden hokeje v Sušici

Týden hokeje v Sušici

Dne 23. 1. 2020 se na zimním stadionu TJ Sušice uskutečnila náborová akce „Pojď hrát hokej,“ která je součástí projektu Týden hokeje. Ten se koná po celé republice ve spolupráci klubů a Českého hokeje.

Banner

Začátek akce byl plánován od 16:00 hodin, první účastníci se ale začali scházet již v 15:45 hodin. Podle plánu jsme začali prezencí, zapsalo se celkem 17 dětí ve věku od 3 do 9 let. Souběžně s prezencí probíhala ukázka hokejového tréninku ročníků 2011-12.

Nově příchozí děti byly zapojovány do suché přípravy, kde plnily různé úkoly (střelba na bránu, balanc na BOSU, slalom, žebříček). Samotná prezentace našeho klubu proběhla v jedné z upravených šaten a byla doplněna videem. Po prezentaci byl dán prostor k dotazům a pak se všichni přesunuli do druhé šatny, kde byly pro děti (které neměly vhodné vybavení) připraveny výstroje i asistenti z řad hokejistů starších žáků, kteří také pomáhali s oblékáním.

Na ledě byli dětem přiděleni asistenti či trenéři a děti měly možnost zúčastnit se různých her (sbírání a hledání plyšáků či barevných míčků, střelba na brankáře, zvířátka v zoo, vožení po ledě apod.).

Závěrem proběhlo společné focení a program byl ukončen.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Sušici najdete zde.

Citáty

phpl0UY4f
Dominik Hašek

Brankář s vysokoškolským titulem

Pokud hráč nemá šanci hrát nejvyšší ligu, ale chce zůstat u dobrého hokeje a tu možnost dostane na univerzitě, tak je to skvělá věc a já tuhle myšlenku univerzitní ligy jedině podporuju.