Týden hokeje v Děčíně

Týden hokeje v Děčíně

V úterý 23.1. se na zimním stadionu v Děčíně uskutečnila náborová akce pod záštitou ČSLH s názvem Týden hokeje. Akce se zúčastnilo celkem 30 nových dětí.

Banner

Po registraci a prezentaci se děti odebraly do kabin, kde jim při oblékání pomáhali trenéři a hráči děčínského klubu. Po představení programu na ledě hlavním trenérem 1.-4. třídy Ondřejem Michálkem, byly děti odvedeny na ledovou plochu, kde měly možnost zažít hokejový trénink plný zábavy.

K přátelské atmosféře na ledě pomáhal i maskot děčínského klubu medvěd Siegfried. Budoucí hokejisté si nejprve osvojili první krůčky na ledě, poté přešli na čtyři stanoviště, kde bylo na programu vedení kotouče se střelbou, driblink s kotoučem na místě a hry formou basketbalu a fotbalu. Na závěr celé akce si děti zahrály hokej na velké hřiště. Celou hodinu pak zakončil pokřik a děti se poté rozutekly s úsměvem a hodnotnými dárky do svých domovů.

Aby rodiče získali představu o tom, jak se jejich děti mohou naučit novým dovednostem za relativně krátkou dobu, byl v jedné třetině veden i ukázkový komentovaný trénink 1. a 2. třídy HC Děčín.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Děčíně najdete zde.

Citáty

phpN55Dga
Martin Ručinský

olympijský vítěz z Nagana

„Dnes je nejdůležitější bruslení, protože hokej se neuvěřitelně zrychlil. Na dovednostních disciplínách jako je střelba nebo technika hole se dá pracovat."