Týden hokeje v Boskovicích

Týden hokeje v Boskovicích

Dne 28. 9. 2019 se na zimním stadionu v Boskovicích konala již počtvrté náborová akce Českého hokeje Pojď hrát hokej, a to v rámci Týdne hokeje. Akci pořádá Český hokej ve spolupráci s jednotlivými kluby.

Banner

Letos jsme mediální propagaci zajistili s měsíčním předstihem před akcí. Reklama na akci byla na našem stadionu a taky proběhla v místních médiích na webových a sociálních sítích. Akci jsme taky propagovali plošným rozdáváním letáků a výlepem plakátů, přičemž proběhla i spolupráce se základními a mateřskými školami.

I přes tuto mediální podporu přišlo na náš stadion o několik dětí méně, než chodilo při minulých akcích. Myslíme si, že načasování akce Týden hokeje není dobré. Jestliže je akce cílená na nejmenší děti od 5 do 8 let, a tedy většinou ty, které chodí do školky, nebo krátce do školy, je třeba si uvědomit, že rodiče v prvních týdnech v září mají jiné starosti, než přivést své dítě na lední hokej. Dokonce i díky pokračujícímu teplému a slunečnému počasí je hodně rodin na dovolené a na výletech po České republice. Mediální kampaň v tomto období pak často rychle zanikne.

I tak byl pro děti připraven pestrý program. Hlavní částí programu byla zábavná a hravá výuka bruslení pod vedením zkušených trenérů, hráčů juniorky HC Boskovice, 5. tříd a dětí hokejové přípravky.

V průběhu dvouhodinové akce si zájemci nejen zabruslili, ale měli možnost se seznámit s celým hokejovým prostředím. Prohlédli si zázemí krásného moderního zimního stadionu v Boskovicích. Rodiče byli informováni o trénincích přípravky hokejového klubu HC Boskovice. Děti měly možnost vyzkoušet si hráčské vybavení a vyfotit se. A co si od nás děti odnesly kromě občerstvení a dárečků? Spoustu zážitků a nových zkušeností!

Věříme, že i tato akce byla pro všechny zúčastněné jakýmsi odrazovým můstkem, a že se společně brzy uvidíme na pravidelných trénincích hokejové přípravky. Akce Pojď hrát hokej se v Boskovicích podařila, děti i rodiče odcházeli spokojeni a v podstatě všichni vzali akci opravdu jako začátek hokejové kariéry.

Tímto také děkujeme za účast všem trenérům a pomocníkům, kteří toto vše dělají dobrovolně.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Boskovicích najdete zde.

Citáty

phpL4QJvY
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Mám 5 dětí, učil jsem je bruslit, ale nenutil do hokeje. Sport si vybrali stejně jako já sami. Dnes jsou dobří v golfu, hokeji, baseballu.“