Týden hokeje v Českém Krumlově

Týden hokeje v Českém Krumlově

Dne 19. 9. 2018 se konala již pátá náborová akce Týden hokeje na zimním stadionu v Českém Krumlově. Akci pořádá Český hokej ve spolupráci s jednotlivými oddíly – v tomto případě oddílem HC Slavoj Český Krumlov z.s.

Banner

Od počátků této akce jsme zaznamenali několikanásobně větší zájem a nárůst počtu dětí, které přicházejí k nám na zimní stadion. Z tohoto důvodu můžeme konstatovat, že akce má pro malé kluby obrovský přínos. Její propagace v médiích, stejně jako podpora klubů jak materiální, tak mediální, je skvělá a umožňuje i malým klubům skvěle propagovat ve svých regionech tento sport. Letos jsme přišli i my, v našem klubu, se svojí "trochou do mlýna". Zajistili jsme si v desetidenním termínu před jejím konáním upozornění na tuto akci v plošných rádiích Impuls, Beat a Kiss. Z ohlasů i mimo náš mikroregion bylo patrné, že tato reklama nezanikla, ba naopak.

Avšak i přes tuto mediální podporu přišlo na náš stadion o pár dětí (cca 10) méně, než chodilo při akcích minulých. Toto přičítáme brzkému načasování akce Týden hokeje. Jestliže je akce cílená na nejmenší děti od 4 do 8 let, tedy většinou ty, které chodí do školky, nebo krátce do školy, je třeba si uvědomit, že rodiče v období prvních týdnů v září často řeší i jiné problémy, než umístit nebo přivést své dítě na hokej. Dokonce i díky pokračujícímu teplému počasí je hodně rodin (u dětí, které nejsou školou povinné) ještě na dovolené. Mediální kampaň v tomto období pak často zanikne v různých jiných kampaních, které se týkají například škol. U dětí předškolního věku často rodiče ještě kroužky neřeší, tam by bylo možné dle našeho názoru kampaň posunout, nebo rozšířit např. z Týdne hokeje na celý měsíc. Jednotlivé kluby by si pak mohly vybrat datum, které by lépe vyhovovalo jejich potřebám a zvyklostem místního obyvatelstva. Jinak řeší tyto věci lidé ve větších aglomeracích, jinak na menších městech. Dále pak také v září začíná herní sezona a malé kluby často díky dobrovolným pracovníkům řeší problémy s tím spojené.

Akce Pojď hrát hokej se v Českém Krumlově i přesto povedla, rodiče i děti odcházeli spokojeni a v podstatě všichni vzali akci opravdu jako začátek jejich hokejové kariéry. Na ledě měly děti možnost vidět krátkou ukázku tréninku jejich malých kamarádů, kteří již hokej hrají. Potom si trenéři a pomocníci rozdělili děti do skupin dle věku a stupně dovedností. S některými již hráli hry, některé teprve učili první krůčky na ledě a vstávání z něho.

Všichni si hodinu na ledě pořádně užili. Rodiče měli během této doby i po skončení tréninku možnost využít osobní konzultace a shlédnout prezentaci o hokeji. Před zahájením tréninku jim byly podány obecné informace o hokeji a akci Pojď hrát hokej. Během celé akce pak vybraní trenéři prováděli konzultace.

Tímto také děkujeme za účast všem trenérům a pomocníkům, kteří toto vše dělají dobrovolně.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Českém Krumlově najdete zde.

Citáty

phpAdBI4A
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Táta vždy říkal: „Měj velké cíle. Představuj si, jak hraješ za Frölundu. Představ si, jak hraješ za Švédsko. Představ si, jak si oblékáš ten dres.“