V Bruntálu, Žamberku a ve Studénce proběhne suchá varianta Týdne hokeje

V Bruntálu, Žamberku a ve Studénce proběhne suchá varianta Týdne hokeje

Pokud se chystáte navštívit Týden hokeje v Bruntále, Žamberku nebo ve Studánce, věnujte prosím pozor následující informaci. Právě v těchto tří městech proběhne v září tzv. suchá varianta Týdne hokeje. Co to znamená?

Banner

V podstatě pouze jediné. Nemusíte s sebou nosit brusle, rukavice ani helmu. Pro děti totiž bude připraven program mimo ledovou plochu, která v těchto městech nebude ještě k dispozici.

Děti ale rozhodně o nic nepřijdou. Spoustu zábavy si užijí i tak. Malí zájemci o lední hokej si vyzkouší například střelbu na branku, slalom mezi překážkami a další zábavné hry a disciplíny s ostatními dětmi, které jsou pravidelnou součástí pohybové přípravy začínajících hokejistů.

Program bude koncipován tak, aby se příchozí děti dozvěděly, jak zhruba probíhá hokejová příprava na suchu a případně si pak podobná cvičení, jaká pro ně budou připravena na Týdnu hokeje, mohly zkoušet i samy doma. Právě tato cvičení jsou pro malého hokejistu stejně důležitá jako samotné bruslení. Dítě tak rozvíjí svou motoriku a sportovní um, který může následně uplatnit nejenom v hokeji, ale i v dalších sportech.

Pro rodiče pak bude připraven stejný program jako všude jinde. Maminky a tátové se seznámí s ledním hokejem v daném klubu, s tím, co pro zdravý rozvoj dítěte přináší, a s jakými nároky je spojen, včetně možností jeho provozování v jednotlivých městech a regionech.

Kontakty na jednotlivé kluby:

  • HC Bruntál: Tomáš Pluskal, +420776373036, info@hcbruntal.cz
  • HC Studénka: Mojmír Kotas, +420608220227, info@interpont.cz
  • SK Žamberk: Tomáš Brožek, +420775378833, t.brozek@seznam.cz

Termíny ostatních akcí v rámci Týdne hokeje

Citáty

phphqstv0
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Až do osmé třídy by mělo být jedno, jestli dítě hraje v obraně nebo útoku. Měl by si vyzkoušet všechno. I útočník musí umět bránit, stejně jako obránce útočit.“