Týden hokeje v Letňanech

Týden hokeje v Letňanech

Dětský úsměv a rozzářené oči. Páteční podvečer v Letňanech patřil už posedmé náborové akci Týden hokeje, která se v rámci projektu Pojď hrát hokej, zaštiťovaného Českým hokejem, koná už tradičně po celé republice. Do Ice Areny tentokrát zavítalo přesně 35 dětí, které si užily dovádění na ledě. A v doprovodu rodičů domů odcházely jako malí hokejisté se spoustou nových zážitků.

Banner

Lednová účast bývá ve srovnání se zářím vždy o něco bohatší a tato tradice se potvrdila i tentokrát. Však si všichni aktéři celou akci náramně užili. Trenéři Letňan znovu mohli malé děti přesvědčit, jaká je hokej zábava. A vysvětlit rodičům, že tento sport není nedostupný.

"Z počtu, který jsme v pátek zaznamenali, máme dobrý pocit. Doufáme, že jsme dětem připravili program, který je bavil, protože taková je u nás náplň každého tréninku pro nejmenší," říká Ladislav Kadaně, letňanský šéftrenér akce, jenž za Týden hokeje zodpovídá.

A tak i tentokrát došlo na základní prvky pohybových cvičení, proložené hrou a dováděním s trenéry. V Letňanech si zakládají na tom, aby vše bylo co nejméně formální.

"Zásadní je pro nás časová dostupnost a zjištění, zda malého může hokej bavit," svěřili se rodiče pětiletého Tomáše. "Oceňujeme kreativitu trenérů, protože by nás nenapadlo, co všechno se dá s dětmi na ledě dělat."

Letňanský klub je zapojen do celorepublikového náboru dětí s cílem oslovit veřejnost a ukázat jí hokej jako dostupný sport pro každého. Také proto došlo po oficiální registraci všech návštěvníků k půlhodinové prezentaci letňanského a Českého hokeje.

Zatímco Ladislav Kadaně s Martinem Rouskem na začátku páteční akce přednášeli rodičům, další trenéři se starali o děti v tělocvičně fitness centra, kde proběhla rozcvička před ledem formou herních prvků. Tahle pasáž není v jiných klubech při této akci běžná. V Letňanech se ale snaží ukázat, že hokej není jen o přípravě na ledě.

Do následného hokejového tréninku se na kluzišti zapojilo několik dalších trenérů. Včetně těch ze 4. třídy, kteří v prostoru jedné třetiny vedli vlastní tým, aby tak novým rodičům ukázali, kde mohou být jejich ratolesti za pár let.

"Všiml jsem si, že některé děti mají pohybové vlohy a dobré předpoklady pro náš sport," byl mile překvapen Ladislav Kadaně. "Jsem rád, že můžeme rodičům osobně odpovídat na jejich dotazy. Funguje to, protože zaznamenáváme, že každé páté dítě z Týdne hokeje se přihlásí na náš začátečnický kurz bruslení."

Ostatně jak celá akce probíhala, se můžete podívat v naší fotogalerii na facebookových stránkách.

I letos si děti na památku odnesly nový hokejový dres v barvách české reprezentace a také tentokrát si mohly vybrat mezi červenou a bílou barvou. S ním také trénovaly přímo na ledě.

Vedle dalších drobných dárků byl ale tím největším darem samotný zážitek.

Týden hokeje bude pokračovat už osmým dílem na začátku příští sezony. A Letci se na to v Ice Areně budou znovu těšit.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Letňanech najdete zde.

Citáty

phpva6Ja0
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nenechte se odradit! Je jedno, kolik gólů dostanete. Ten pocit, kdy uděláte dobrý zákrok, za to stojí.“