Týden hokeje na Hvězdě Praha

Středeční odpoledne 20. září patřilo na zimním stadionu Hvězda náborové akci Pojď hrát hokej, která se na Hvězdě konala již potřetí. HC Hvězda byla prvním pražským klubem v harmonogramu podzimního Týdne hokeje.

Banner

První děti přicházely se svými rodiči na vokovický zimní stadion s více než půlhodinovým předstihem. Po obdržení dresu a sběratelských kartiček národního mužstva a dalších maličkostí, které jim hned zpočátku udělaly radost, se navíc stihly seznámit se všemi potřebnými informacemi ohledně ledního hokeje i našeho klubu.

Program na ledě začal ve 14:30 a plynulý průběh na něm zajišťovalo 7 trenérů (včetně zastoupení z dívčího hokeje). Kluziště bylo rozděleno do tří částí. V první z nich se konal ukázkový zápas minihokeje, který sehráli Hvězďáci z 2. třídy V největší části, té prostřední, se trenéři věnovali nově příchozím dětem. Těch na náš stadion za účelem seznámit se s ledním hokejem, zkusit si bruslení i jiné hokejové dovednosti a zažít trochu zábavy zavítalo 15, z toho 11 chlapců a 4 dívky. Nejmladšímu účastníkovi byly 3 roky, nejstaršímu 11 let.

Některé nově příchozí děti patřily do skupiny úplných začátečníků, tedy tzv. hrazdičkářů. Některé už naopak zvládaly bruslit samostatně bez pomoci trenérů. V poslední části kluziště se pak konal ukázkový trénink hráčů 1. třídy.

U informačního stolku ve vestibulu hokejové haly každého nově příchozího malého uchazeče přivítal šéftrenér Karel Najman a manažer klubu Michael Grim, kteří rodičům prezentovali strukturu a filozofii klubu a též odpovídali na veškeré dotazy z řad rodičů.

V klubu věří, že náborová akce na Hvězdě opět zaujala a byla přínosem jak pro rodiče, tak především pro příchozí děti. Všichni se brzy těší na Hvězdě opět na viděnou!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje na Hvězdě Praha najdete zde.

Citáty

phporczD6
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Malý hokejista bude rád chodit na trénink pouze v případě, že to bude absolutní zábava – a tak to bylo u mě.“