Týden hokeje v Hlinsku

Týden hokeje v Hlinsku

Další akce „Pojď hrát hokej“ se uskutečnila na hlineckém zimáku v Olšinách v sobotu 28. září 2019. V rámci celorepublikové akce a mediální kampaně „Týden hokeje“ v těsné spolupráci s Českým hokejem přitáhla tato akce na ledovou plochu v Hlinsku 21 dětí ve věku od 4 do 8 let, z toho bylo 17 nově registrovaných zájemců o lední hokej. Děti přijel dokonce podpořit maskot Českého hokeje lvíček ŤUK, což byla záruka legrace a dobré nálady. Je zřejmé, že tato akce měla úspěch. Na Hlinecku je hokej tradičním sportem, v lednu oslaví 100 let a slušná základna dává dobrý předpoklad pro práci s mládeží v dalších letech.

Banner

Dříve než se děti poprvé postavily v bruslích na led, získaly po registraci svůj první nádherný dres české reprezentace, na který si spolu s rodiči napsaly svoje jméno. Získaly také další drobné dárky v podobě populárních gumových náramků a připínacích placek. Těm, co již byli zaregistrovaní, se věnovali trenéři HC Hlinsko a než se všichni zaregistrovali, mohli si tenisákem zastřílet na brankaře či házet míčem do basketbalového koše. V této fázi se dětem i rodičům věnoval hlavní trenér mládeže Dušan Schweinfurter spolu s kolegy trenéry.

Zatímco si děti hrály a připravovaly se na první krůčky na ledě, rodičům v klubovně představil předseda klubu Radek Chlada všechny důležité informace týkající se toho, jak klub pracuje s mládeží, co je jeho cílem, důležité organizační informace, kdy a jak se trénuje, jak získat výstroj, kterou klub půjčuje zdarma, jaké výhody poskytuje klub a také jak začátečníky po jejich registraci může v tomto programu finančně podpořit Český hokej. V diskuzi měli prostor i rodiče s jejich dotazy.

Na ledě byly děti rozděleny do tří skupin, kdy se každé věnovali tři trenéři. I přes fakt, že děti byly v umění bruslení na různých úrovních, každý si našel to své a postaráno bylo i o ty, které stály na bruslích úplně poprvé a jejich krůčky byly ještě nejisté. K tomu sloužily hrazdičky, hlavní ale bylo, že si děti vyhrály a byla zábava. Na ledě měli trenéři připravené hry s míči, lezli po ledě a vozili děti na laně. Každý viděl, že ne vše jde hned, a tak bude výuka i nábor pokračovat vždy ve středu od 16:30 do 17:30 a v sobotu od 8:15 do 9:15 hodin až do konce března.

Na dětech i trenérech bylo vidět, že je to na ledě baví a užívají si to. Na konci akce předvedli rodičům a dětem své umění ti nejmenší hokejisté HC Hlinsko z prvních tříd, a to v ukázce bezkontaktního minihokeje. Spolu s trenéry ukázali i jízdu vpřed, vzad, brzdění i zatáčení a překládání na kruzích kluziště. S akcí se všichni rozloučili při společném focení a každý účastník obdrží fotku na svůj mail.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Hlinsku najdete zde.

Citáty

phpN55Dga
Martin Ručinský

olympijský vítěz z Nagana

„Dnes je nejdůležitější bruslení, protože hokej se neuvěřitelně zrychlil. Na dovednostních disciplínách jako je střelba nebo technika hole se dá pracovat."