Týden hokeje v Benešově

Týden hokeje v Benešově

Klub HC LEV BENEŠOV se opět připojil k náborové akci pořádané Českým svazem ledního hokeje zvané „Pojď hrát hokej“. Po velmi úspěšné minulé sezoně, kdy na náborové dny v září a lednu přišlo na zimní stadion v Benešově celkem 80 dětí, byla účast tentokrát podstatně skromnější. Zda se na počtu 10 dětí odrazilo stále ještě letní počasí, nebo rodiče tentokrát dali přednost hojně navštěvované soukromé školce bruslení, zatím nevíme. Věříme, že většina nynějších účastníků školky bruslení se do klubu přihlásí po jejím skončení nebo využijí lednový náborový den.

Banner

Ti, kteří přišli na náborový den nyní, však nelitovali. Pro rodiče i děti byla nejdříve přichystaná přednáška o historii i současném fungování hokejového klubu v Benešově. Dále se dozvěděli informace o výstroji, o důrazu kladeném na bezpečí v ledním hokeji, prospěšnosti sportu a podobně.

Po prezentaci se všichni odebrali do připravených šaten, kde rodiče dětem pomohli přichystat se na jejich první hokejový „trénink“. Na ledě trenéři děti rozdělili do skupin podle úrovně a odeslali je do připravených sektorů. V jedné třetině zároveň probíhal ukázkový trénink dětí, kteří se do náboru přihlásili již dříve. Trenérům opět pomáhali hráči z kategorie starších žáků.

Když si děti vystřídaly všechny sektory, sjely se do středu kluziště, aby zapózovaly pro společné foto. I během času na ledě se rodiče mohli ptát na cokoliv, co souvisí s hokejem a chodem klubu. Na všechny se nyní těšíme, až je budeme na zimním stadionu v Benešově potkávat pravidelně.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Benešově najdete zde.

Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“