Týden hokeje v Pardubicích

Týden hokeje v Pardubicích

V pondělí 23. září 2019 se v pardubické enteria areně uskutečnila další náborová akce Pojď hrát hokej, která je pod záštitou Českého hokeje. Děti si mohly vyzkoušet, jaké je to být hokejistou. Dynamo spojilo tuto aktivitu s kurzem bruslení, ty se konají každé pondělí a středu od 18 do 19 hodin v malé hale.

Banner

Na prvotní registraci děti obdržely dárky a upomínkové předměty (náramky, odznaky, dresy Českého hokeje a brožuru). Celkem dorazilo 21 dětí. Registrace zahrnovala informace o náborové akci, dále seznámila s historií hokejového klubu Dynamo Pardubice a zároveň se i rodiče dozvěděli informace o kurzu bruslení. Následně se děti přesunuly do šaten, kde se oblékly do výstrojí a mohly se těšit na ukázkovou hodinu tréninku na ledové ploše.

O děcka se postaralo celkem devět profesionálních trenérů Dynama Pardubice, některé děti si poprvé vyzkoušely své hokejové umění. Za dětmi dorazil i Petr Sýkora, který v letošním roce ukončil kariéru.

Informace o náboru do Dynama

Letošní ročník kurzu bruslení je spojený s postavou Petra Sýkory, který propůjčil svoji tvář výchově mladých hokejistů. „Jsme velmi rádi, že se Petr zapojil do chodu mládeže. Zapojuje se do tréninků Akademie na dovednostní úrovni, aby mohl předávat zkušenosti hráčům. Dále pravidelně dochází i na tréninky sportovních tříd a základny. Pro kluky je to super pocit, když jim může poradit hráč, jako je Petr Sýkora. Petr se uvolil propůjčit svoji tvář kurzu bruslení a pravidelně na tyto kurzy dochází“, řekl šéftrenér mládeže Petr Hemský.

Chcete, aby vaše děti uměly bruslit? Přihlaste je do kurzu bruslení s extraligovými hokejisty Dynama Pardubice! Ten vedou profesionální trenéři a účastní se jich i hráči extraligového týmu. Kurz bruslení je určen dětem od čtyř do sedmi let.

Informace

Konání kurzu: každé pondělí a středu od 18.00 do 19.00 hodin
Konec kurzu: březen 2020
Kurzovné: první měsíc na zkoušku zdarma, poté celoroční poplatek 2000 korun
Vybavení: přilba s košíkem, hokejka a rukavice; možnost zapůjčení hokejových setů

Kontakt

Miroslav Bažant – hlavní trenér kurzu bruslení Dynama Pardubice
Telefon: +420 606 561 807

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Pardubicích najdete zde.

Citáty

phpX5GKoE
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Hráč musí hokej milovat, mít zápal a bavit se tím. Ať mladý hokejista dělá i jiné sporty, já jsem hrál aktivně vedle hokeje fotbal a tenis.“