Týden hokeje na Kometě Brno

Týden hokeje na Kometě Brno

Led, po kterém tradičně krouží hokejisté Komety, patřil v pondělí 17. září 2018 dětem. Na čtyři desítky jich v doprovodu rodičů zavítalo do brněnské DRFG areny, aby zde podnikly své první hokejové krůčky. Už počtvrté se zde ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje konala akce v rámci Týdne hokeje (Pojď hrát hokej), která má za cíl přilákat co nejvíce dětí k této nejkrásnější kolektivní hře.

Banner

O tom, že projekt Týden hokeje má smysl, není třeba diskutovat. Přesvědčeni jsou o tom i mládežničtí trenéři Komety. „Hokej má v České republice zvuk, zvlášť u nás v Brně, kde je kvalitní zázemí a Kometa hraje na špici extraligy juniorů a mužů. Mladí začínající hokejisté mají smysluplnou náplň volného času, kterou můžou zároveň brát jakou zábavu a je to také pro ně dobrá průprava do života. Jsme rádi, že děti a jejich rodiče mají zájem se takových akcí účastnit,“ uvedl David Harmim - mládežnický trenér Komety.

Celá akce měla obvyklý průběh. Děti a jejich rodiče se nejprve v zázemí zimního stadionu zaregistrovali, obdrželi drobné dárečky a následně se přesunuli do tiskového centra DRFG areny, kde je o všem podstatném seznámil trenér Milan Navrátil. Následoval zhruba hodinový program na ledě. Děti se podle svých dovedností rozdělily do skupinek. Těm, které s ledem doposud neměly žádné zkušenosti, se věnovaly profesionální trenérky – krasobruslařky. Dalších skupinek se ujali mládežničtí trenéři Komety.

A jaký program na všechny účastníky čekal? „Děti si mohly vyzkoušet různé formy her, také základy bruslení nebo střelbu na branku. Vždycky je důležité, aby je to bavilo a odnesly si z toho pěkný zážitek,“ popsal Milan Navrátil, který má v Kometě v popisu práce právě nejmladší hráče.

Kometa na svém stadionu ve spolupráci s ČSLH pořádala akci Týden hokeje již počtvrté. Opět se sešlo několik desítek zvědavých dětí za doprovodu rodičů. „V krásném letním počasí si cestu na akci Týden hokeje našly téměř tři desítky začínajících bruslařů. Celkem se jich registrovalo osmadvacet," říká Jiří Mífek.

„Je dobře, že rodiče vedou děti ke sportu. Celý program jsme pojali formou zábavy, chtěli jsme, aby je to na ledě hlavně bavilo. Navíc si vyzkoušeli led a mohli kouknout do míst, kde hrají zápasy takoví hráči jako Martin Erat nebo Leoš Čermák," doplňuje další z mládežnických trenérů Patrik Moskal.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kometě Brno naleznete zde.

Citáty

php61cYMg
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Když jsem byl malý, chtěl jsem hrát všechno. Nebyly počítače a ani příliš jiné zábavy. Navíc pro mne, jako obyčejného kluka, to byla velká výzva.“