Týden hokeje v Žamberku

Týden hokeje v Žamberku

V týdnu od 21. 11. do 27. 11. se uskutečnil další ročník celorepublikové akce v rámci projektu Pojď hrát hokej, v Žamberku konkrétně v sobotu 26. 11. 2022. Vzhledem k tomu, že v tomto termínu ještě není na zimním stadionu led, proběhla suchá varianta akce v tělocvičně U Žirafy.

Banner

SK „Divočáci“ Žamberk, oddíl ledního hokeje, pořádal akci již podesáté. V deštivém dopoledni zavítalo do tělocvičny 16 dětí. Po registraci, při které děti obdržely drobné dárky včetně hokejové lahve se symbolikou projektu, se jejich rodiče odebrali do prezentační místnosti, kde byli pomocí instruktážního spotu seznámeni s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu. Trenéři samozřejmě představili i samotný oddíl ledního hokeje SK Žamberk. Pro rodiče i děti byla připravena také ukázka trofejí, které stávající malí „Divočáci“ získali na různých turnajích.

Tělocvična se na chvíli proměnila v „zimní stadion“. Zatímco rodiče absolvovali krátkou prezentaci, pro děti byla připravena v prostorách tělocvičny různá stanoviště, kde si mohly vyzkoušet práci s hokejkou, konkrétně střelu na branku a překážkovou dráhu. Nezklamalo ani samotné vybavení tělocvičny. Děti si zatrénovaly na ribstolech a nechyběly samozřejmě ani oblíbené barevné kuličky a tenisáky, které pokryly celou tělocvičnu. Mezi nováčky se vmísila i tzv. přípravka, která při akci pomáhala. V tělocvičně bylo živo a sobotní dopoledne si všichni užili. Akce byla jako obvykle ukončena společnou fotografií.

Všichni se těšíme na prosinec, kdy budeme moci nazout brusle a hokej vyzkoušet „naostro“ v rámci školičky bruslení.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Žamberku najdete zde.

Citáty

phpAc724u
Dominik Hašek

olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

Doplňkové sporty jsou výborná věc. Dělejte klidně dva tři sporty naráz a pak se rozhodněte pro jeden.