Týden hokeje ve Slavii Praha

Týden hokeje ve Slavii Praha

V pondělí 21. ledna 2019 se na zimním stadionu Eden konala už posedmé akce s názvem Týden hokeje v rámci projektu Pojď hrát hokej. Oficiální začátek byl naplánovaný na 17:00, už po čtvrté hodině se ovšem na domácím stánku Slavie objevovaly první děti. Nakonec jich dorazilo 41, z nichž se 33 dětí registrovalo.

Banner

Všichni malí účastníci se za pomoci rodičů nebo rodinných příslušníků zaregistrovali a v centru mládeže si vyzkoušeli první hokejové dovednosti. Nechyběla střelba na branku ani slalom s pukem mezi kužely. Každé z dětí dostalo při registraci několik dárků, jedním z nich byl i reprezentační dres s novým logem Českého hokeje. Ten si mezi všemi našel velkou oblibu.

Na obrazovce v centru mládeže běželo video. Všichni se tak mohli podívat na to, jak probíhají tréninky na ledě i na nejslavnější okamžiky z historie slávistického hokeje.

Po půl hodině stráveném v centru mládeže se děti dostaly i na led. V několika prvních minutách mohli malí zájemci o hokej sledovat slávistické juniory, kteří si pro děti připravili ukázku svých dovedností. Následně se děti nechaly společně vyfotit a pokračovaly v připravených aktivitách. 

Ti zdatnější si na jedné čtvrtině ledové plochy mohly proti sobě zahrát s pukem, což si našlo velkou oblibu a k vidění bylo hodně radosti na všech dětských tváří. Na jedné části kluziště pak bruslili úplní začátečníci s pomocí hrazdiček a slávistických juniorů. Některé z dětí si mohly vyzkoušet ukázky tréninků, jako bylo bruslení mezi kužely, další zase driblovali.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Slavii Praha najdete zde.

Citáty

phpNE4Krf
Andrej Šustr

obránce s bohatými zkušenostmi z NHL

„Díky studiu na univerzitě jsem získal vzdělání a několik extra let na to na sobě pracovat po hokejové stránce."