Týden hokeje se bude konat i nadále. Nově vždy jednou ročně v listopadu

Týden hokeje se bude konat i nadále. Nově vždy jednou ročně v listopadu

Od nadcházející sezony vstupuje projekt Pojď hrát hokej do své další čtyřleté etapy. V té přijde především jedna hlavní změna, a to ta, že náborová akce Týden hokeje se již nebude konat dvakrát ročně, jak tomu bylo doposud, ale proběhne pouze jednou. „Akce se uskuteční v novém termínu, který byl vybrán na základě širší komunikace s kluby,“ vysvětluje Pavel Landa, manažer projektu Pojď hrát hokej.

Banner

37

o více než tolik procent se za poslední čtyři roky zvýšily registrace dětí do Českého hokeje

Týden hokeje se doposud konal každou sezonu dvakrát, a to v září a lednu. Nově byl po pečlivé diskuzi s kluby vybrán jeden nový termín listopad. Tato změna byla provedena z několika důvodů. „Během prvních čtyřech let projektu byl dlouhodobě menší zájem o zářijový termín akce Týden hokeje. Zároveň v posledních letech panovalo v září vysloveně letní počasí, které lákalo děti spíše na plovárnu. U lednového termínu zase některé kluby upozorňovaly na skutečnost, že po absolvování Týdne hokeje už nemají do konce sezony příliš prostoru pracovat s nově příchozími dětmi,“ vysvětluje změnu Landa.

Týden hokeje 2016–2020
  • Počet Týdnů hokeje: 8
  • Počet jednotlivých akcí v klubech: 1040
  • Počet příchozích dětí: 30 000

Se snížením počtu akcí Týden hokeje ze dvou na jeden ročně souvisí i snaha o větší ekonomičnost projektu. Dva termíny Týdne hokeje se ukázaly jako velice intenzivní, neboť díky zaměření na děti ve věku 4–8 let docházelo k tomu, že byly prostřednictvím propagačních kampaní oslovovány mnohé děti opakovaně.

Zájemci o lední hokej se ale rozhodně nemusí bát, že snížením počtu Týdnů hokeje by se zmenšily i jejich šance začít se tomuto populárnímu sportu věnovat. „Apelujeme na kluby, aby i nadále pořádaly v zářijovém termínu vlastní nábory, a to v termínech, které jim vyhovují. Tyto nábory se chystáme jako Český hokej podpořit propagační kampaní zaměřenou na prezentaci ledního hokeje coby vhodného sportu pro děti. Pevně věříme, že kluby budou nábory v září i nadále pořádat a děti tak budou mít stále dostatek příležitostí si lední hokej vyzkoušet,“ dodává Landa.

Citáty

phpdUpOGd
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Pokud náhodou zaškobrtneš a spadneš na zpátky na zem, nezalekni se toho. Jen se ujisti, že se dokážeš znovu postavit."