Týden hokeje v Turnově

Týden hokeje v Turnově

Český hokej opět uskutečnil pro přihlášené kluby celorepublikovou akci Týden hokeje – Pojď hrát hokej, a to po téměř dvouleté odmlce vinou pandemie koronaviru. Úterní odpoledne tak patřilo našim nejnovějším přírůstkům do naší hokejové rodiny.

Banner

Po jednosezónní odmlce téměř všech sportů jsme doufali v co největší nárůst nových členů. Na zimní stadion Ludvíka Koška v Turnově si našlo cestu 16 nových hokejistů a hokejistek ve věku mezi 3 až 7 lety. Akce byla rozdělena do několika bloků.

Při registraci dětí do projektu byla venku připravena stanoviště basketbalu a hokejové střelnice na branku pod vedením klubových trenérek a trenérů. Po již zmíněných registracích zůstaly děti s trenéry venku samy a jejich rodiče si převzali šéftrenér mládeže Jiří Slabý a vedoucí mládeže Jakub Duda, aby při prezentaci představili proč je správné začít hrát hokej. Dále ukázali, jak vypadá výstroj hokejisty a přidali své příběhy z hokejového prostředí.

Po prezentaci jsme doladili zapůjčení potřebné výstroje, rodiče dětem nazuli brusle a šlo se na hlavní část programu, na ledovou plochu, kde na děti čekaly hrátky na ledě. Pozitivní bylo, že tzv. hrazdičku na pomoc při prvním bruslení potřeboval pouze jeden tříletý chlapeček. A tak se při hrách některé děti proháněly už mazácky na ledě. Některé ťapaly, ale všechny to společně pohltilo a bavily se. Už tradičně se o děti při náboru starali trenéři všech věkových kategorií. Ti si připomněli, jaká je na těchto trénincích sranda a jak je příjemné, když děti dokážete nadchnout pro tak úžasný sport, jako je právě hokej. Na druhé straně kluziště se po celou dobu náboru konala ukázka minihokeje ročníku 2013, kterou zorganizoval vedoucí mužstva 3. třídy Jan Bouchner.

Na závěr se děti s trenéry vyfotily a s úsměvem opouštěly ledovou plochu.

I když se tato akce bude v letošní sezóně konat ještě v lednu 2022, srdečně zveme všechny, kteří tentokrát třeba nemohli přijít, na jakýkoliv trénink náboru v úterý od 16:30 nebo v neděli v 8:15.

Jsme rádi, že se děti vrací ke sportu a tímto děkujeme všem rodičům, kteří se svými ratolestmi dorazili. Dále děkujeme našim trenérům a trenérkám za bezvadný chod celé akce.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Turnově najdete zde.

Citáty

phpX5GKoE
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Hráč musí hokej milovat, mít zápal a bavit se tím. Ať mladý hokejista dělá i jiné sporty, já jsem hrál aktivně vedle hokeje fotbal a tenis.“