Týden hokeje ve Velké Bíteši

Týden hokeje ve Velké Bíteši

Hokejový oddíl HC Spartak Velká Bíteš uspořádal ve spolupráci s Českým hokejem náborovou akci Pojď hrát hokej. Na bítešský stadion mohly děti zavítat již posedmé a tentokrát jich dorazilo opravdu hodně. Do projektu se zaregistrovalo 16 nových hokejistů. Máme radost, že mezi příchozími bylo několik dětí, které pravidelně navštěvovaly školku bruslení, s kterou jsme v této sezoně začali.

Banner

Čtvrteční odpoledne na zimním stadionu probíhalo v duchu předchozích náborů. U vstupu na děti a jejich doprovod čekal zápis a vyplnění registračního formuláře. Během registrace získali rodiče informace o náborové akci Pojď hrát hokej, jejím průběhu, výhodách přihlášení se do projektu apod. Děti obdržely upomínkové předměty a především nový dres české hokejové reprezentace, na který jim rodiče dopsali jejich jméno. Děti si mohly vybrat, zda chtějí raději červený, nebo bílý dres.

Po administrativních záležitostech následovala prezentace pro dospělé, v rámci které jsme rodičům předali hlavní informace o ledním hokeji, o filosofii a podpoře Českého hokeje a také o fungování místního klubu HC Spartak Velká Bíteš. Rodiče se mj. dověděli, jakým směrem se ubírá výchova malých hokejistů, že je kladen důraz především na hru a všeobecný rozvoj dětí či jakým způsobem je zajištěna kvalita tréninků a odbornost trenérů. Dále že je hokej výborný sport pro rozvoj dítěte, že je také bezpečný a že díky podpoře Českého hokeje a klubu HC Spartak Velká Bíteš je i finančně dostupným sportem.

Děti během prezentace absolvovaly prohlídku po zimním stadionu. Ukázali jsme jim hráčské šatny, klubovou nástěnku, boudu s tréninkovými pomůckami nebo rolbu. Zahráli jsme si Mrazíka, stříleli na branku atd.

Poté již následovalo to hlavní a nejzábavnější – program na ledě. Děti nazuly brusle, nasadily helmy a chrániče a vyrazily na led, kde na ně čekali trenéři. Pro některé z dětí to byly první krůčky na ledě, jiné se na bruslích pohybovaly zdatněji. Všechny děti se pak shromáždily okolo trenérů a společně absolvovaly svůj první „trénink“ plný her a zábavy. Na druhé straně hřiště probíhal ukázkový trénink a minihokej starších dětí. Rodiče a děti tak mohli vidět, jakým směrem může pokračovat jejich hokejový vývoj.

Po necelé hodince na ledě následovala společná fotka a rozloučení se všemi zúčastněnými. Věříme, že si všichni hokejové odpoledne užili a že se s dětmi budeme pravidelně potkávat v úterý a ve čtvrtek na našich trénincích.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Velké Bíteši najdete zde.

Citáty

php8Y2Or2
Mats Sundin

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa

„Nejdůležitější je mít radost. Hrát si nehledě na věk. Nebojte se snít. Nebuďte jednostranní. Žijte v přítomnosti. Elitářství až od 17 let.“