Týden hokeje ve Valašském Meziříčí

Týden hokeje ve Valašském Meziříčí

V pondělí 22. ledna od 18:00 hostil valašskomeziříčský hokejový stánek akci pořádanou klubem HC Bobři Valašské Meziříčí a Českým svazem ledního hokeje s názvem Týden hokeje. V rámci této akce si na zimní stadion našlo cestu 52 dětí, které s sebou měly doprovody ze strany rodičů či rodinných příslušníků

Banner

Klub pořádal tuto akci již potřetí a opět si ji nemůže dovolit hodnotit jinak než jako úspěšnou! Na zimní stadion se totiž dostavilo 52 dětí. Což v celkovém součtu všech ročníků znamená, že akce přitáhla na zimní stadion již přes 150 potencionálních hokejistů a hokejistek. Případní další zájemci se mohou těšit na další termíny, z nichž nejbližší bude probíhat v září tohoto roku.

Žádný sport se neobejde bez podpory rodičů, a jinak tomu není ani u hokeje. Právě proto byla součástí také prezentace rodičům. Ti se během ní mohli mimo jiné dozvědět jaké jsou možnosti podpory pro začínající hokejisty, ať již ze strany klubu nebo ČSLH, že hokej není drahým sportem, jak je všeobecně deklarováno, ale hlavně, že hokej je a má být zejména zábava.

Malí Bobříci pomáhali svým kamarádům

Ve chvílích, kdy rodiče byli přítomni na prezentaci, si děti užívaly bohatého programu. Mimo jiné si s trenéry prošly zimní stadion, vyzkoušely si suchou přípravu a podívaly se zblízka na rolbu a na to, jak funguje. Po konci prezentace se k dětem opět připojili rodiče a mohlo se jít na led. Zde čekal na děti stanovištní trénink, který čítal šest pracovišť. A děti se zde opravdu vyřádily, kromě různých slalomů a přejížděním v „jeskyni" z hokejových branek si také zahrály minihokej a střílely na opravdového brankáře.

Kromě trenérů se akce účastnili také malí Bobříci z naší přípravky. Ti ochotně svým kamarádům a budoucím spoluhráčům pomáhali, radili a celkově jim zpříjemňovali svou přítomností celý průběh akce, ze které všichni zúčastnění odcházeli s úsměvy na tvářích.

Tímto by klub rád poděkoval všem zúčastněným, zejména dětem, jejich rodičům a prarodičům za účast a budeme se na ně těšit buďto na trénincích jednotlivých kategorií nebo na Škole bruslení, kterou pořádá klub každé pondělí od 17:00 pro všechny děti, které mají zájem se naučit bruslit, a to zcela zdarma.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Valašském Meziříčí najdete zde.

Citáty

php6ZfkAi
Jakub Voráček

útočník Philadelphie Flyers

„Když jsem byl malý, hrával jsem i tenis a fotbal. To je podle mého strašně důležité, aby, když je dítě ještě ve vývoji, dělalo co nejvíce sportů. Dnes mají děti bohužel jiné zájmy. Je to pak vidět na jejich obratnosti a talentu."