Týden hokeje v Litoměřicích

Týden hokeje v Litoměřicích

Ve čtvrtek 23. září proběhl na ledové ploše Kalich Areny tradiční Týden hokeje. Náborová akce projektu Pojď hrát hokej tentokrát přilákala 19 dětí, které si společně s trenéry a vybranými hráči A týmu užily na ledě i mimo něj spoustu zábavy i legrace. Dvouhodinový program malí sportovci a sportovkyně načali registrací. Poté si vyzkoušeli míčové hry v tělocvičně, opičí dráhu, přeskakování překážek či kotrmelce. Vrcholem akce však byly první krůčky na bruslích a ledové hry pod vedením mládežnických koučů. Dětem navíc s bruslením pomáhali Jan Výtisk, Jan Holý, Lukáš Pajer, Jan Smola a Jakub Černohorský. Kdo se akce zúčastnil, rozhodně nelitoval. Rodiče i děti zažili moc příjemné odpoledne.

Banner

Bohatý program akce Pojď hrát hokej odstartoval registrací, která probíhala od 16:00. Děti dostaly drobné dárky, ale především červené a bílé dresy s logem Českého hokeje, na něž si mohly napsat svá jména. K tomu získaly lahve na pití a klíčenky s logem Pojď hrát hokej. Navíc je čekalo jedno velké překvapení.

Na malé hokejisty a hokejistky se totiž přišla podívat pětice hráči A týmu. Zatímco rodiče se následně vypravili do klubovny, kde je čekala prezentace o ledním hokeji od ředitele klubu Jana Fišery, děti vyrazily do tělocvičny.

A už tam si užily spoustu zábavy. S trenéry si zahrály míčové hry, vyzkoušely opičí dráhu ze švédských beden a laviček a zkoušely kotrmelce. Pak následovala hlavní část akce – malí hokejisté a hokejistky nazuli brusle a vyrazili na led. I na hrací ploše pro ně byla připravena řada skvělých atrakcí. Některé děti se učily bruslit, jiné se v pohybu na ledě jen zdokonalovaly.

Tým okolo šéftrenéra mládeže Vladimíra Domina učil děti první krůčky, jak na ledě padat, jak dělat rybičky nebo se na bruslích správně pohybovat. Děti si mohly zadovádět i s hráči A týmu. Ti je vozili na hrazdičkách, radili jim, jak správně bruslit nebo s nimi zkoušeli přihrávky. Odpoledne sice bylo plné pádů, ale také dětského smíchu a nadšení. Hokejová akce se zkrátka skvěle povedla a všichni účastníci si ji bezvadně užili.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Litoměřicích najdete zde.

Citáty

php8Y2Or2
Mats Sundin

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa

„Nejdůležitější je mít radost. Hrát si nehledě na věk. Nebojte se snít. Nebuďte jednostranní. Žijte v přítomnosti. Elitářství až od 17 let.“