Týden hokeje v Třebíči

Týden hokeje v Třebíči

V sobotu 23. září proběhla na Zimním stadionu Města Třebíče náborová akce pro děti a rodiče Týdne hokeje zaštítěného ČSLH. Akce se setkala s velkým zájmem dětí i rodičů. Další kolo Týdne hokeje je naplánováno na měsíc leden 2018.

Banner

Rodiče s dětmi čekal na třebíčském zimáku téměř 2 hodinový program. První aktivitou byla registrace hned u vchodu na stadion. Po registraci pak každé dítě dostalo nejen propagační materiály s cennými radami pro hokejové začátečníky, ale hlavně krásný dárek v podobě reprezentačního hokejového dresu s číslem jedna. Za účast si totiž všichni zaslouží velkou jedničku.

Pak se děti převlékly do sportovního a pod vedením trenérů absolvovaly na ochozech stadionu rozcvičku. Rodiče mezitím čekala prezentace ve VIP místnosti, kterou zahájil a všechny přivítal generální ředitel Horácké Slavie Třebíč PaedDr. Karel Čapek. Pak následovala prezentace v podání šéftrenéra mládeže od přípravky po čtvrtou třídu Ing. Martina Čecha s přispěním třebíčské hokejové legendy Michala Mikesky. Mimo jiné se na ní rodiče dozvěděli, že v Třebíči se v přípravce neplatí vůbec žádné poplatky nebo příspěvky nebo že si po dohodě mohou pro své dítě zapůjčit hokejovou výstroj.

Na děti se přišla podívat i třebíčská legenda

Martin Čech se netajil spokojeností s průběhem dnešního náboru. „Celá akce proběhla super. Přišlo hodně dětí a přiznávám, že s až takovým vysokým počtem jsme nepočítali. Když jsem se jich na ledě ptal, všechny děti říkaly, že se jim to líbilo a že přijdou i na tréninky přípravky. Třeba s sebou přivedou i své kamarády. Máme z hojné účasti velkou radost. Na děti a společné tréninky se už těšíme,“ pochvaloval si Martin Čech.

Po prezentaci pak už stačilo nazout brusle a hurá na led. Necelá hodinka na třebíčském ledě utekla jako voda. Dětem zářila očka, i když se to neobešlo bez nějakého toho pádu. Pro děti byly pro začátek připraveny lehčí cvičení, třeba sbírání tenisáků nebo puků, honěná na ledě tzv. rybičky. Úplní začátečníci měli k dispozici opory, aby se udrželi na bruslích. To už ale bude po pár trénincích samozřejmost a opory skončí někde v koutě.

Michal Mikeska: „Zdravý životní styl, vášeň, soutěživost veselá mysl, to všechno sport přináší a kvůli tomu by děti určitě sportovat měly.“

Jak už je uvedeno výše, akci podpořil svojí účastí také Michal Mikeska, reprezentant a extraligový šampión v dresu Pardubic, kde v současnosti působí jako trenér mladšího dorostu. Znovu tak vyjel v bruslích na známý led.

Dnes už je ale hodně jiná doba než ta, kdy Michal Mikeska začínal v Třebíči svoji bohatou a úspěšnou kariéru. „Ano, to je pravda. Dětí dnes není tolik jako sportů a dalších příležitostí k trávení volného času. Zdravý životní styl, vášeň, soutěživost veselá mysl, to všechno sport přináší a kvůli tomu by děti určitě sportovat měly,“ myslí si jeden z nejúspěšnějších odchovanců třebíčského hokeje.

Týden hokeje probíhá letos po celé republice už podruhé a Michal Mikeska jej hodnotí velmi pozitivně. „Je to úžasné. Hokejový svaz v tomto dělá podporou náborů výbornou práci. Stejná akce nedávno proběhla i v Pardubicích, protože jak vyplývá z názvu, trvá celý týden. Jako osvěta a přitahování nejen dětí, ale i rodičů, kteří pak začnou sport více sledovat, chodí se na něj dívat, je to opravdu paráda.“

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Třebíči najdete zde.

Citáty

phpl0UY4f
Dominik Hašek

Brankář s vysokoškolským titulem

Pokud hráč nemá šanci hrát nejvyšší ligu, ale chce zůstat u dobrého hokeje a tu možnost dostane na univerzitě, tak je to skvělá věc a já tuhle myšlenku univerzitní ligy jedině podporuju.